VICTOR PONTA cere sprijinul PSD pentru PREZIDENŢIALE, la Consiliul Naţional de la Craiova

Social-democraţii se vor reuni, marţi, la Craiova, în cadrul Consiliului Naţional al partidului, prilej cu care premierul Victor Ponta va solicita sprijinul colegilor săi pentru a candida la alegerile prezidenţiale din toamnă.

28 iul. 2014, 10:17
VICTOR PONTA cere sprijinul PSD pentru PREZIDENŢIALE, la Consiliul Naţional de la Craiova

Victor Ponta a explicat, la România TV, care este motivul pentru care a preferat Craiova pentru Consiliul Naţional al PSD. „Este un bazin electoral şi este regiunea mea, măcar atâta meritau. Craiova este capitala Olteniei şi cu o primăriţă ca Olguţa Vasilescu au luat cel mai mare scor din ţară la europarlamentare. Meritau acest lucru”, a spus Ponta.

„Voi candida. Pe 29, marţi, voi cere, în cadrul structurii PSD, pentru că am deja sprijinul oficializat al PC şi al UNPR, voi cere sprijin pentru candidatură, după care în septembrie avem nevoie de un Congres. (…) Marţi, la Consiliul Naţional, voi cere sprijinul partidului meu pentru a candida„, a declarat Victor Ponta, joi, la Adevărul Live.

Tot joi, prezent la Conferinţa Judeţeană Extraordinară a PSD Călăraşi, Ponta le-a spus social-democraţilor călărăşeni că ziua de 29 iulie are o semnificaţie simbolică, împlinindu-se doi ani de la organizarea referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, când 7,4 milioane de români au votat pentru împlinirea acestui obiectiv.

„Pe 29 iulie, săptămâna viitoare, vă aştept pe toţi cei care faceţi parte din delegaţia la Consiliul Naţional să avem o reuniune a partidului la nivel naţional, o reuniune în care să aduceţi aminte oamenilor că 29 iulie 2012 este ziua în care românii l-au demis pe Traian Băsescu, este ziua în care voinţa românilor a fost neglijată, a fost respinsă de către Traian Băsescu. Îmi pare rău, pentru ţară, de aceşti doi ani pe care i-am pierdut”, a spus Ponta.

Acesta a adăugat că îşi doreşte ca, în anul 2015, să revină în Călăraşi în calitate de preşedinte al României şi nu doar ca preşedinte al PSD.

„Azi sunt foarte mândru că sunt preşedinte PSD, sper însă, cu sprijinul dvs. şi al românilor, la anul, să ne reîntâlnim ca preşedinte al României. (…) Eu cred că vom câştiga alegerile prezidenţiale. (…) Sunt absolut convins că pe 16 noiembrie o să facem dreptate până la capăt. Pe 17 noiembrie vom putea încheia acest capitol din viaţa ţării noastre şi să facem o Românie puternică aşa cum avem nevoie„, a mai afirmat Ponta.

Consiliul Naţional al PSD va avea loc marţi, începând cu ora 18,00, la Sala Polivalentă din Craiova. La eveniment sunt aşteptaţi să participe în jur de 5000 de social-democraţi.