Victor Ponta: Cred că în fruntea serviciilor trebuie să avem în continuare civili

Premierul Victor Ponta a declarat duminică seară, la România TV, că în continuare în fruntea serviciilor de informaţii ar trebui să fie personalităţi civile, care pot fi oameni politici, echilibraţi, indiferent dacă sunt de la Putere sau din Opoziţie.

19 oct. 2014, 20:20
Victor Ponta: Cred că în fruntea serviciilor trebuie să avem în continuare civili

Eu cred că în continuare în fruntea serviciilor de informaţii trebuie să avem personalităţi civile, militarii sunt de la nivelul de adjunct. Pot fi oameni politici foarte bine, pentru că până la urmă rolul de director nu este de spion care aleargă pe teren, ci de a asigura un control democratic şi o legătură constituţională între Parlament, cel care supraveghează serviciile şi servicii. Povestea asta cu să fie de la Opoziţie sau de la Putere mie mi s-a părut o gogoaşă de la început. Ce înseamnă de la Putere, din Opoziţie, faţă de ce? Vorbim totuşi de oameni echilibraţi şi eu cred că şi domnul Maior, şi domnul Ungureanu au fost extrem de echilibraţi, cred că domnul Meleşcanu este un om echilibrat. Despre asta vorbim. Nu o persoană foarte militantă politic”, a spus Victor Ponta.

Ponta a adăugat că nu l-ar numi pe Klaus Iohannis, candidatul ACL, în fruntea unui serviciu de informaţii pentru că acesta vrea neapărat o funcţie, dar nu ştie ce ar face el ca şef al SIE sau SRI.

„Şi mai e ceva. De câte ori mă duc la Sibiu, e un oraş foarte frumos şi o regiune superbă. De ce vrea mereu să plece domnul Iohannis de acolo?”, a menţionat premierul.