Victor Ponta, Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu au lansat proiectul politic Pro România

Victor Ponta, Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu au anunțat, duminică, într-o conferință de presă, lansarea unui nou proiect politic, Pro România, prezentat ca o alternativă la oferta partidelor. Ponta a criticat dur actuala conducere a PSD şi pe Liviu Dragnea, pe care l-a acuzat că a confiscat partidul, dar a criticat şi partidele de opoziţie, despre care a spus că nu fac nimic. Ponta a menţionat că nu vrea să rupă PSD, partidul în care a crescut, dar a spus că este sunat de oameni de acolo care i-au promis că o să fie alături de el.

RomaniaTV.net
03 sept. 2017, 14:41
Victor Ponta, Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu au lansat proiectul politic Pro România

Ne-am mai sfătuit şi cu alţi oameni despre ce înseamnă un start-up party într-o Românie care se schimbă, ce înseamnă o mişcare politică modernă în care să nu mai vedeţi, eu unul nu mai vreau după 16 ani, nici CEX-uri cu aplauze furtunoase, nici lideri care să mimeze iubirea poporului. Vrem pur şi simplu să oferim ceea ce nu există în acest moment pe scena politică şi publică românească, o scenă publică pe care se află oameni care au votat PSD-ALDE anul trecut şi care sunt foarte dezamăgiţi pentru că una au votat şi alta au primit. Eu sunt printre ei şi cei doi aici prezenţi alături de mine”, a declarat Victor Ponta într-o conferinţă de presă la sediul Pro România, alături de Daniel Constantin şi de Sorin Câmpeanu.

Cel mai criticat om politic de către fostul premier a fost chiar Liviu Dragnea, fostul său prieten de odinioară.

Singurul partid în care eu am acţionat, PSD, confiscat de o persoană şi de un grup care foloseşte PSD şi voturile oamenilor pentru interese strict personale şi interese meschine, dincolo de faptul că sunt personale (…) Sistemul ăsta cu care a fost condus Teleromanul ani de zile şi e condusă România – dăm funcţii la toată lumea şi cine nu vrea funcţie îl ameninţăm că îi tăiem banii, că-i tăiem finanţările, că-i tăiem curentul. Cel puţin la cei trei de faţă s-a încercat şi nu merge, n-are ce funcţii să ne dea, n-are cu ce să ne ameninţe”, a mai spus Victor Ponta.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta, despre Dragnea: Un fel de Pablo Escobar, de Hugo Chavez. Îmi pot da doctoratul în cei cu mustaţă când mint

Fostul şef al PSD a susţinut că a primit foarte multe oferte de la Liviu Dragnea, dar că nu are încredere în ele. El a mai spus că nu intenţionează să rupă PSD pentru a aduce oameni în noul partid în care s-a înscris.

Nu mi-am propus absolut deloc, nici eu, nici cei doi colegi ai mei, nici să rup PSD – n-am sunat niciun coleg din PSD. Mai sunt sunat de alţi colegi din PSD, dar eu nu-i sun, nu vreau să rup PSD. Acolo am crescut politic şi faptul că acum e confiscat de o persoană şi de un grup până la urmă sper să se elibereze şi ei înainte de a fi prea târziu (…) Ne sună foarte mulţi oameni care au activat şi activează în PSD şi ALDE şi care n-au făcut politică şi care ne spun că, dacă într-adevăr facem ceea ce ne-am propus, o să fie alături de noi şi ăsta-i lucrul cel mai important”, a susţinut Ponta.

 Victor Ponta anunţase deja că pregăteşte un nou proiect şi că nu este dispus să ajungă la niciun compromis cu Liviu Dragnea, așa cum a făcut fostul premier Sorin Grindeanu.

„Nu s-a pus problema ca din acest proiect politic să facă parte și domnul Grindeanu. După cum știți, domnia sa va avea o carieră diplomatică sau ceva de genul acesta. Nu comentez mai mult. Eu mi-am ales drumul și sunt foarte mulțumit că fac ceva de care să nu îmi fie rușine. Există compromisuri, orice politică se face cu compromisuri, dar este și o limită. Eu cu domnul Liviu Dragnea nu am ce compromisuri să fac și nu are nicio funcție cu care să mă cumpere, ceea ce mă face să mă simt foarte bine”, a afirmat Ponta.

CITEŞTE ŞI Dragnea despre anunţul lui Ponta: Nu comentez, nu vreau să-i tulbur lansarea noului proiect