Victor Ponta, de acord cu devansarea Congresului PSD. Ce le cere premierul colegilor

Victor Ponta a declarat, marţi, că este de acord cu devansarea Congresului PSD, în care se va alege noua conducere a partidului. 

15 sept. 2015, 08:41
Victor Ponta, de acord cu devansarea Congresului PSD. Ce le cere premierul colegilor

Victor Ponta a precizat, la sediul PSD, că este de acord cu devansarea Congresului. 

„Sigur ca da, cum decid cei de aici este foarte bine. Nu candidez la nicio funcţie, dar important este, ca la Congres, să se dea un mesaj clar dacă se doreste continuarea guvernarii sau dacă PSD decide să treacă  in opozitie, ca să ştim şi noi, cei de la Guvern, ce facem”, a declarat Ponta, inaintea sedintei Biroului Permanent National al PSD, unde urmeaza sa se decida cand se va organiza congresul extraordinar al partidului.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta, la DNA: „Am depus un document important. Procurorul nu a avut timp să mă primească”

Mai multe voci din PSD au solicitat congres in octombrie, mai devreme decat era programat initial – pe 16 noiembrie.

Saptamana trecuta, PSD Bucureşti a adoptat o rezolutie pentru organizarea Congresului, astfel încât „Liviu Dragnea si conducerea sa capete legitimitate”. 

„Subiectul o sa il dezbatem marti la Biroul Permanent National. Am vorbit cu o parte si unii au argumente serioase. O sa am mai multe discutii cu colegii din tara si marti sa luam o decizie in cunostinta de cauza. Eu nu resping ideea. Important este ceea ce vrea majoritatea organizatiilor”, a declarat Liviu Dragnea, inaintea Conferintei Extraordinare a PSD Bucuresti.

Sorin Grindeanu – presedinte PSD Timis si ministru al Comunicatiilor, precum si Mihai Tudose – lider al PSD Braila si ministru al Economiei, au fost primii ministri din cabinetul lui Victor Ponta care au cerut public organizarea unui Congres extraordinar al PSD pana la jumatatea lunii octombrie, si nu in noiembrie cum era prevazut initial.