Victor Ponta, despre decizia CCR: E raţională şi echilibrată. Nu opreşte în niciun fel lupta anticorupţie

Fostul premier Victor Ponta a subliniat că a ajuns la concluzia că decizia CCR de azi este raţională şi echilibrată. "Nu opreşte în niciun fel lupta anticorupţie, dar limitează abuzurile produse prin analizele de oportunitate", a punctat fostul premier.

15 iun. 2016, 14:08
Victor Ponta, despre decizia CCR: E raţională şi echilibrată. Nu opreşte în niciun fel lupta anticorupţie

„Discutand si cu alti juristi experimentati am ajuns toti la aceeasi concluzie : decizia de azi a CCR e rationala si echilibrata – nu opreste in niciun fel lupta anticoruptie dar limiteaza abuzurile produse prin analizele de oportunitate !

De ani de zile toti oamenii rationali ( nu securistii si kaghebistii cu mentalitate de Macovei sau Pruna) spun ca trebuie sanctionate faptele care tin de legalitate / nu de oportunitate !!!! Legalitatea e treaba magistratilor – oportunitatea a functionarului sau a omului politic care raspunde politic nu penal!!! Altfel totul se transforma in abuz si orice faci ( fara a incalca nicio lege) devine pasibil de interpretare dupa 1 an sau dupa 10 ani!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Citeşte şi: Curtea Constituţională a decis cum trebuie interpretat abuzul în serviciu. Augustin Zegrean: Hoţii nu scapă

Deci daca ai incalcat cu buna stiinta o lege care spune ce trebuie sa faci / sa nu faci – esti pasibil de raspundere penala ( dar trebuie aratata prevederea legala)! Daca nu ai incalcat nicio lege oportunitatea unei decizii administrative sau politice nu poate fi apreciata de un procuror! Punct.

Fostul premier consideră că Titus Corlăţean nu trebuie să răspundă penal

„Caz tipic – dosarul lui Titus Corlatean! Nu scrie in nicio lege cate sectii de vot trebuie sa fie in strainatate , putea legal sa faca oricate considera oportun ( si a facut un numar identic ca in 2009, cand nu a fost nicio problema)! In final s-a dovedit ca decizia a fost defectuoasa ca au fost cozi in anumite sectii ( ceea ce mi-a produs mie un prejudiciu pentru ca am pierdut alegerile din aceasta cauza)/ Corlatean a raspuns politic prin demisie, dar nici nu a incalcat o lege, nici nu a avut vreo intentie criminala ( ca mi-a facut mie rau desi evident ca nu vroia asta)! Clar si simplu”, a conchis Ponta.