VICTOR PONTA, despre decizia CCR pe buget: Sper să avem o soluţie, altfel nu putem aplica măsurile prevăzute

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la debutul şedinţei de Guvern, că speră ca CCR să dea o soluţie la contestaţia PNL privind bugetul de stat pe 2015. 

29 dec. 2014, 10:15
VICTOR PONTA, despre decizia CCR pe buget: Sper să avem o soluţie, altfel nu putem aplica măsurile prevăzute

„Astazi se discuta la CCR contestatia PNL privind bugetul. Sper sa avem solutie şi, de la 1 ianuarie, sa intram in noul buget, altfel stam cu 1/12 din bugetul din 2014 si nu putem aplica masurile prevazute in noul buget”, a spus Victor Ponta.

Curtea Constituţională ar trebui să discute luni sesizarea PNL cu privire la neconstituţionalitatea bugetului de stat pe 2015. Există însă pericolul ca şedinţa să nu aibă loc, întrucât unii judecători ai CCR nu au putut să se întoarcă, după Crăciun, în Bucureşti din cauza ninsorilor şi viscolului.

Contestaţia privind BUGETUL pe 2015, pe masa CCR. Şedinţa s-ar putea AMÂNA din cauza vremii

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat că şedinţa CCR va avea loc dacă va fi îndeplinit cvorumul de 6 judecători.

Nu ştiu dacă vin colegii mei. Uitaţi-vă ce e afară. Am doi colegi care sunt undeva prin Cod roşu. Ca să putem să judecăm trebuie să fim minim şase, eu am vorbit ieri cu toţi. Toţi au anunţat că vin, dar nu ştiu cu vremea asta ce va fi. Dacă suntem şase, judecăm astăzi şi cred că şi terminăm astăzi. Nu noi vom fi responsabili dacă pensiile şi salariile nu se vor mări, asta este o poveste. Nu depinde de legea asta, nu o vom opri noi”, a declarat Zegrean.

Şeful CCR a adăugat că, în cazul în care legea este declarată neconstituţională, Parlamentul trebuie să o rediscute şi să ţină seama de decizia CCR.

 Parlamentarii PNL au sesizat în 22 decembrie Curtea Constituţională cu privire la legea bugetului de stat pe 2015, la o zi după ce a fost adoptată de Parlament, cu 339 de voturi „pentru” şi 141 „împotrivă”.