Victor Ponta, despre relaţia cu preşedintele Klaus Iohannis: „Instituţional este impecabilă”

Premierul Victor Ponta spune, la mai bine de patru luni de la instalarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni, că relaţia sa cu preşedintele este una "extrem de civilizată".

02 mai 2015, 21:37
Victor Ponta, despre relaţia cu preşedintele Klaus Iohannis: „Instituţional este impecabilă”

Victor Ponta a declarat, într-un interviu pentru B1 TV, că relaţia cu preşedintele este „impecabilă”.

„Instituţional este impecabilă, aşa cum ar trebui să fie toate relaţiile dintre preşedinte şi premier”, a spus Victor Ponta.

Premierul a precizat că s-a consultat cu președintele în privinţa propunerilor de ambasadori.

„Din ianuarie, februarie, eu l-am informat: din cauza blocajului, unul din efecte este că avem aproape toţi ambasadorii cu mandate depăşite. A fost o discuţie lungă Aurescu, ministrul de Externe, cu Lazăr Comănescu şi apoi eu cu Iohannis. Ne-am înţeles pe toate numele”, a spus Ponta.

Cât privește reacția dură a președintelui Klaus Iohannis, care a acuzat că la ICR s-a schimbat conducerea pe șest, Victor Ponta a răspuns: „La ICR nu am numit noi. Am fost şi eu surprins de rapiditate. E treaba Senatului…”.

Victor Ponta a mai declarat, în cadrul aceluiaşi interviu, că viaţa sa politică este legată de succesul său ca prim-ministru şi că va decide dacă va mai face sau nu politică în funcţie de cum va fi evaluată, ca impresie generală, guvernarea din mandatul său.

„Viaţa mea politică este legată, inevitabil, de succesul meu ca prim-ministru şi al guvernării. După ce trece partea emoţională, cu siguranţă voi fi evaluat cum a fost guvernarea Ponta – bună, rea – şi în funcţie de asta o să mai şi fac sau nu politică, pentru că dacă impresia generală va fi că a fost bună, voi mai face politică, dacă nu, nu”, a spus Ponta.