Victor Ponta, despre sesiunea extraordinară: O mică mascaradă, ne facem că muncim. Dragnea a convocat şedinţa şi e în vacanţă

Deputatul Victor Ponta a declarat marţi, la Parlament, că sesiunea extraordinară este „o mică mascaradă”, iar parlamentarii se fac că muncesc, în condiţiile în care nici preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, nu a fost prezent, iar el nu a mai auzit vreodată de o şedinţă a Biroului Permanent prin telefon.

08 aug. 2017, 13:53
Victor Ponta, despre sesiunea extraordinară: O mică mascaradă, ne facem că muncim. Dragnea a convocat şedinţa şi e în vacanţă

Victor Ponta a avut o reacţie dură după convocarea Parlamentului. „Este o mică mascaradă. Să fim sinceri, noi ne facem că muncim, cel care a convocat sesiunea, domnul Dragnea, este în vacanţă, cvorum nu avem şi nu am luat nicio decizie, dar cică am făcut o şedinţă. Mi se pare neserios şi mi se pare că ne facem de râs”, a spus deputatul.

Întrebat despre şedinţa Biroului Permanent care a avut loc luni, prin telefon, Victor Ponta a susţinut că nu a mai auzit până acum de o asemenea procedură.

„Nu am mai auzit până acum şi vorbeam cu colegii mei în bancă acum că orice abuz pe care îl faci, la un moment dat, când nu mai eşti la putere, o să-l facă ceilalţi şi o spun şi autocritic, adică toate abuzurile pe care le-a făcut PD până în 2012, după aceea le-a făcut USL când aveam noi majoritate. Acum, data viitoare când o să aibă altcineva majoritate, o să facem şedinţă cu doi şi dacă PSD o să critice o să spună că: uite aţi făcut şi voi. Acesta este genul de greşeală pe care o faci şi după aceea o plăteşti foarte scump. Eu cred că trebuia să fie cvorum normal, dar la un moment dat vor face şi alţii la fel şi nu o să poţi să-i critici”, a completat fostul social-democrat.

Referitor la absenţa lui Liviu Dragnea de la sesiunea parlamentară extraordinară, Victor Ponta a spus ironic că, probabil, liderul PSD „a prins un bilet mai ieftin de vacanţă”.