Victor Ponta despre situaţia de urgenţă: O viaţă de om este mai importantă decât orice sumă de bani

Premierul Victor Ponta a declarat la România TV că se fac toate eforturile ca situaţia din ţară să fie bine gestionată.

29 ian. 2014, 18:24
Victor Ponta despre situaţia de urgenţă: O viaţă de om este mai importantă decât orice sumă de bani

„Este o seară mai dificilă decât ultimele zile. Au fost tot felul de evenimente neaşteptate. Au fost oameni care au plecat la drum deşi li s-a spus să nu plece. Se lucrează 24 de ore. Vicepremierul Dragnea este la Guvern cu toţi cei de la instituţii. Sper să trecem cât mai bine peste această noapte. Deocamdată de la rezervele statului nu am scos decât motorină pentru utilaje, iar armata din propriile provizii a dus mâncare şi apă. În măsura în care va fi nevoie folosim orice alte fonduri”, a declarat Victor Ponta la România TV.

„Sunt momente grele şi bătălia politică nu-şi găseşte locul. Nu se dă niciun ban, niciun leu la niciun Consiliu Judeţean sau primărie. Banii sunt de la rezervele statului”, a mai spus Ponta.

Citeşte şi PROGNOZA METEO pe două săptămâni

„Dacă vor fi cazuri voi lua decizii cu schimbări din funcţii, cum am făcut cu prefectul de Buzău”, a completat premierul.

Întrebat câţi bani se cheltuie pentru o zi de COD ROŞU, premierul a declarat că până în acest moment nu s-au făcut calcule. Ba mai mult, Ponta spune că nu s-a încheiat în aceasta perioadă niciun contract pentru deszăpeziri.

„Nu am făcut calcule. Vreau mai întâi să salvăm oamenii şi după aceea vom vedea şi efectele bugetului. O viaţă de om este mai importantă decât orice sumă de bani”, a mai spus premierul.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis COD ROŞU de viscol pentru şase judeţe ale ţării: Ialomița, Călărași, Constanța, Tulcea, Buzău şi Brăila, valabil între orele 15-22. În acest interval de timp sunt aşteptate intensificări ale vântului, cu rafale de peste 85 km pe oră, ninsori abundente, zăpada va fi puternic viscolită şi troienită, iar vizibilitatea va fi aproape 0.

De miercuri dimineaţă, de la ora 6.00, a intrat în vigoare un COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol, instituit de meteorologi până la ora 23.00. Bucureştiul şi 14 judeţe se pregătesc pentru o nouă urgie albă, după cea de la sfârşitul săptămânii trecute. În alte 11 judeţe va fi cod galben de ninsoare şi viscol, potrivit ANM. Autorităţile sunt în alertă şi s-au programat măsuri pentru ca vremea rea să nu creeze probleme atât de mari ca în trecut.

ŞCOLI şi GRĂDINIŢE ÎNCHISE, din cauza viscolului şi a zăpezii. ŞCOLILE se închid şi în Bucureşti