Victor Ponta, dezvăluiri din culisele preluării funcţiei de premier, după trei ani de mandat VIDEO

Victor Ponta a făcut, luni, un bilanţ al primilor trei ani de mandat, prilej cu care a făcut dezvăluri din culisele discuţiei pe care a purtat-o cu Crin Antonescu şi Traian Băsescu după trecerea moţiunii de cenzură care a dus la căderea guvernului Mihai Răzvan Ungureanu.

27 apr. 2015, 16:23
Victor Ponta, dezvăluiri din culisele preluării funcţiei de premier, după trei ani de mandat VIDEO

Vizibil emoționat, Victor Ponta a spus că și-ar fi dorit ca alături de el să fie în continuare fostul co-președinte al USL, Crin Antonescu. În absența acestuia, Victor Ponta a pregătit pentru momentul bilanţului un clip cu discursul lui Crin Antonescu la momentul moțiunii de cenzură.

„Pentru că nu pot fi un orator la fel de bun și mi-aș fi dorit să fie alături de mine, vă las să-l vedeți pe Crin Antonescu și ceea ce gândea el atunci”, a declarat Victor Ponta la evenimentul intitulat „Trei Ani – începutul sfârșitului regimului Băsescu-MR-Predoiu”, desfăşurat la Palatul Parlamentului.

Premierul Victor Ponta a dezvăluit un episod necunoscut opiniei publice, petrecut imediat după dărâmarea guvernului Ungureanu.

„Acum trei ani, pe la ora asta, ajunsesem acasă, eram foarte fericit, bineînțeles. M-am schimbat și am vrut să plec să joc baschet, când mi-a sunat telefonul. Mi s-a spus că la telefon este domnul președinte Traian Băsescu care mă cheamă la Cotroceni. Am pus telefonul jos și l-am sunat pe Crin Antonescu. «Crin, m-a chemat Băsescu la Cotroceni!» – «Aoleu!» – Dacă îmi spune să preluăm guvernarea, ce facem?» – «Acționăm, bineînțeles! Nu pentru asta am dat jos Guvernul? Ca să-i luăm lui Băsescu, MRU, Predoiu şi toată trupa guvernarea?»”, a povestit Victor Ponta la bilanţul realizat după trei ani de guvernare.

El a remarcat absenţa lui Crin Antonescu din sala Parlamentului în care PSD a organizat evenimentul de celebrare a trei ani de la căderea Guvernului Ungureanu prin moţiune de cenzură şi a arătat că istoria nu trebuie rescrisă indiferent de ce se întâmplă ulterior, Antonescu şi ceilalţi lideri PNL având un rol fundamental şi esenţial în formarea Uniunii Social-Liberale, votarea moţiunii de cenzură şi formarea Guvernului.