Victor Ponta: Dintr-o criza politică şi instabilitate ar avea de câştigat Rusia sau un dusman al României

Victor Ponta a afirmat joi că, în cadrul şedinţei CEx a PSD s-a decis că Guvernul Ponta trebuie să continue şi că o eventuală renunţare la mandatul de premier ar crea o criza politica din care ar avea de câştigat Rusia sau "un dusman al României".

RomaniaTV.net
08 iun. 2015, 15:10
Victor Ponta: Dintr-o criza politică şi instabilitate ar avea de câştigat Rusia sau un dusman al României

Victor Ponta a declarat luni, înainte de a pleca la Palatul Cotroceni, pentru consultarile pe tema strategiei nationale de aparare, ca „oamenii vor sa continuam o guvernare care probabil merge prea bine”, iar dintr-o criza politica „poate are de castigat Rusia sau un dusman al Romaniei”.

„Prima decizie, in unanimitate, oamenii vor să continuam o guvernare care poate merge prea bine. Am văzut că cineva a spus că sunt vinovat că guvernul îşi face treaba şi face lucruri bune şi care are câteva obiective fundamentale: adoptarea codul fiscal, a mastreplanul de transport şi a programelor europene şi finalizarea legii privind salarizarea. Din aceste motive, o criza politica acum, instabilitate luni de zile, ceartă în Parlament, alegeri anticipate… eu vă spun cine are de câştigat. Nu câştigă România. Poate că are de câştigat Rusia sau vreun duşman al României ca în aceasta perioada să stăm să ne luptam între noi în loc să facem ce făceam ceea ce făceam foarte bine până acum: creştere economică, proiecte importante strategice. Ar fi cea mai mare greşeală”, a spus Victor Ponta.

Premierul a mai spus că vrea să-şi ducă la bun sfârşit mandatul şi le-a cerut celor de la PNL – PDL „să nu mai folosească justiţia în scopuri politice”.

„Dacă sunt în stare, să ne dea jos vineri la moţiunea de cenzură, daca nu, să meargă la alegeri. Doar poporul îi poate pune, nu un procur sau altcineva, să conducă ţara”, a mai spus Ponta.

Social-democrații s-au reunit luni la ora 15.00, la Parlament, pentru a discuta situația premierului Victor Ponta, urmărit penal pentru mai multe infracţiuni.