Victor Ponta, discuţii în Parlament pentru noul Guvern: UNPR, PC, PLR vor primi câte două portofolii

Victor Ponta s-a întâlnit, marţi după-amiază, la Parlament, cu grupurile parlamentare ale PSD, PC-PLR, dar şi cu grupul minorităţilor naţionale, pentru a discuta despre susţinerea Guvernului. Premierul va veni, după data de 15 decembrie, în Parlament pentru a solicita un vot de încredere pentru noul cabinet ce va fi format în urma cooptării PLR la guvernare. Înainte de discuţii, Ponta a anunţat că UNPR, PC şi PLR vor primi câte două portofolii în Executiv.

RomaniaTV.net
02 dec. 2014, 12:38
Victor Ponta, discuţii în Parlament pentru noul Guvern: UNPR, PC, PLR vor primi câte două portofolii

UPDATE 17.40 Premierul Ponta a obţinut susţinerea PLR şi a PC pentru planul de acţiuni guvernamentale în perioada 2015-2016. „Am cerut opinia colegilor din PC şi PLR privind continuarea guvernării într-o formulă de guvern restructurat şi să discutăm de planul concret de acţiuni. Există sprijinul acesto colegi şi vom lucra împreună la planul de acţiuni, bazat pe programul de guvernare al USL„, a declarat Ponta după întâlnire.

Premierul a precizat că va prezenta noul Guvern în Parlament în perioada 14-19 decembrie, atunci când şi bugetul se va afla în discuţia Legislativului.

UPDATE 16.20 Victor Ponta discută cu parlamentarii PC şi PLR. 

UPDATE 16.00 După discuţiile cu parlamentarii PSD şi UNPR, Victor Ponta a anunţat că s-a decis, prin vot, ca PSD să rămână în continuare la guvernare.

Singurul care s-a abţinut de la vot este Miron Mitrea. Ponta a propus, în cadrul reuniunii, ca proiectul legii bugetului şi noua structură a guvernului să fie votate, până pe 19 decembrie, în Parlament.

Ponta a declarat că bugetul va intra în dezbatere în Parlament pe 14 decembrie şi a arătat că va veni în acea săptămână în Parlament şi cu noul cabinet. Premierul a reluat ideea că UNPR, PC şi PLR vor primi câte două portofolii în viitorul cabinet.  „În acea săptămână, până pe 19 decembrie, suntem gata cu noua formulă de guvern, pentru că pe 13 decembrie este ziua în care cei de la UDMR decid în mod oficial că nu vor mai participa cu miniştri la guvernare. Ştiu că au decis şi ştiu că se vor ţine de cuvânt că vor vota noua structură a guvernului şi bugetul în acest an şi asta înseamnă că putem veni imediat după 13 cu noua structură de guvern”, a spus Ponta.

UPDATE 14.55. Premierul Victor Ponta a ieşit de la discuţiile cu grupul minorităţilor. Urmează întâlnirile cu reprezentanţii PC-PLR şi PSD. 

Victor Ponta a declarat că a discutat cu grupul parlamentar al minorităţilor naţionale despre buget şi despre restructurarea Guvernului. ‘Da. Am discutat cu dânşii despre buget şi despre restructurarea Guvernului şi, aşa cum am fost totdeauna foarte corecţi, la fel vor fi şi ei’, a afirmat Ponta. Întrebat dacă PLR ar putea primi şi o funcţie de vicepremier, el a răspuns: ‘Nu am discutat încă’. 

Înainte de întâlnirea cu Ponta, preşedintele UNPR Gabriel Oprea a precizat că o colaborarea între UNPR şi PSD nu depinde de adoptarea proiectului privind taxa marilor averi.  „Încă nu ne-a răspuns. Am spus că putem să implementăm o aşa lege, de care România are nevoie. Nu ne-a răspuns, poate îmi spune acum, dar noi ne batem pentru această lege”, a afirmat Oprea, întrebat dacă nu e nicio supărare că Victor Ponta i-a răspuns că anul viitor nu va mări taxele.

Gabriel Oprea a fost întrebat şi dacă UNPR este mulţumit cu două portofolii guvernamentale, aşa cum a anunţat premierul Victor Ponta. „Suntem nişte oameni normali la cap în ţara asta care are nevoie de stabilitate şi nu-i interesează altceva. Noi ne facem datoria”, a precizat Oprea.

_____________________________________________________________________________

Înainte de întâlnirea cu minorităţile, premierul Victor Ponta a declarat că UNPR, PC şi PLR vor primi câte două portofolii în Guvern, însă a subliniat că nu a discutat cu preşedintele PLR Călin Popescu -Tăriceanu despre aceste funcţii.

Am avut astăzi o discuţie cu dl. Tăriceanu legată de buget şi de coaliţie, dar nu a cerut dl Tăriceanu nici patru funcţii, nici ce anume funcţii, pur şi simplu nu este adevărat’, a spus Ponta.

CITEŞTE ŞI Tăriceanu confirmă că PLR vizează DOUĂ MINISTERE în Guvern: Finanţele şi Economia

Întrebat dacă cei de la PLR vor primi portofolii în Executiv, Ponta a răspuns: ‘Categoric da’.

‘Principiul de funcţionare al coaliţiei îl cunoaşteţi şi anume şi UNPR, şi PC şi PRL vor avea câte două portofolii de miniştri, dar nu am discutat pentru că este total prematur, întâi vrem să discutăm ce vrem să facem cu Guvernul în perioada următoare, bugetul, şi după aceea o să discutăm exact de restructurarea Guvernului’, a spus Ponta înainte de întâlnirea de la Parlament cu grupul minorităţilor naţionale.

CITEŞTE ŞI Tăriceanu, întâlnire cu Ponta la Guvern. Premierul merge marţi în Parlament