Victor Ponta: Doi dintre militarii răniţi în Afganistan sunt în stare bună şi au fost externaţi

Doi dintre militarii români răniţi joi dimineaţă în Afganistan au fost externaţi şi se află în stare foarte bună, potrivit premierului Victor Ponta.

RomaniaTV.net
30 apr. 2015, 14:48
Victor Ponta: Doi dintre militarii răniţi în Afganistan sunt în stare bună şi au fost externaţi

„Informația, care sper să se confirme, o am de la ministrul Dușa: faptul că cei patru militari români din Afganistan care au fost răniți de dimineață — doi dintre ei au și părăsit spitalul, sunt deci în stare foarte bună. Ceilalți doi au rămas doar pentru observații. Slavă Domnului că nu a fost mai rău și nu am avut noi victime”, a afirmat premierul într-o declarație de presă la Riad.

Patru militari români care acționează în cadrul misiunii ‘Resolute Support’ din Afganistan au fost răniți joi, în jurul orei 9.00, în explozia unei mașini-capcană, a anunțat Ministerul Apărării Naționale.

Militarii executau o misiune de patrulare terestră, la aproximativ opt kilometri Sud-Est de Baza militară de la Kandahar, informează MApN, într-un comunicat remis, joi, RomaniaTV.net.

În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi au fost transportaţi la spitalul din Kandahar, unde se află internaţi în stare stabilă.

„Militarii executau o misiune de patrulare terestră, la aproximativ opt kilometri sud-est de Baza militară de la Kandahar. În urma atacului, militarilor li s-a acordat primul ajutor la fața locului și au fost transportați la spitalul din Kandahar, unde se află internați în stare stabilă”, a precizat MApN.