Victor Ponta: După introducerea cardului de sănătate, vom avea sute de milioane de euro economii

Victor Ponta a declarat în cadrul unei intervenţii telefonice la România TV că Ministerul Sănătăţii va face economii de sute de milioane de euro odată cu introducerea cardurilor de sănătate, chiar dacă până la implementarea lor vor mai existat o serie de probleme în sistem.

07 mai 2015, 19:48
Victor Ponta: După introducerea cardului de sănătate, vom avea sute de milioane de euro economii

Nu putem extinde bugetul anul ăsta, dar noi avem o înţelegere ca 7.2 % din PIB să ajungă la Sănătate, pe măsură ce creşte PIB-ul. Anul acesta va creşte cu 3%, de exemplu medicii care sunt plătiţi de CAS, putem să creştem în termeni reali, nu în procente„, a spus premierul.

 Citeşte şi Ponta, despre cardurile de sănătate blocate în bancomate: Băncile au verificat şi nu au găsit niciun card

Conflictul cu cardurile de sănătate a fost şi va continua, între Casa Naţionala şi medicii de familie, nu toţi medicii. Scopul de a avea card de sănătate şi de a avea electronic inregistrat câţi pacienţi sunt la medicul de familie e un lucru care va duce la sute de milioane economii. Orice euro care se econonomiseşte la Sănătave va rămâne la Sănătate. Va fi o perioadă în care vor mai fi probleme, dar este un lucru pe care îl susţin. Vom avea sute de milioane de euro economii pentru servicii mai bune„, a adăugat primul ministru.

Citeşte şi Ponta i-a cerut ministrului Sănătăţii să îndrepte eventualele probleme de la CNAS privind cardul de sănătate