Victor Ponta, fără oponent la dezbaterea organizată de România TV: „Aştept multe răspunsuri de la Iohannis”

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Victor Ponta a fost prezent luni seară, de la ora 20.00, în studiourile România TV, împreună cu Călin Popescu Tăriceanu, pe care l-a anunţat drept viitor premier, dacă va fi ales preşedinte, şi cu mai mulţi miniştri din echipa sa guvernamentală. În aceeaşi emisiune a fost invitat şi candidatul ACL, Klaus Iohannis, care nu a acceptat, însă, confruntarea cu Victor Ponta.

RomaniaTV.net
10 nov. 2014, 08:18
Victor Ponta, fără oponent la dezbaterea organizată de România TV: „Aştept multe răspunsuri de la Iohannis”

Victor Ponta a declarat, la sosirea la România TV că, deşi Klaus Iohannis pare că evită o confruntare directă, poate va accepta totuşi un dialog la o televiziune la care „se simte dânsul mai sigur. „Eu merg in toate locurile in care cetatenii romani vor sa afle despre noi, ce le propunem in urmatorii 5 ani. Eu sunt dispus sa fac tot ceea ce asteapta romanii de la mine. Nu cred ca il voi convinge pe domnul Iohannis sa ma voteze, nici dansul pe mine. Sunt multe intrebari la care astept raspuns (de la Klaus Iohannis, n.r.) si daca nu vom avea ocazia in seara asta, poate in alta seara”, a declarat Victor Ponta.

Citeşte şi

Ponta: Chiar dacă toate voturile din diaspora ar fi 100% pentru Johannis, rezultatul alegerilor nu se schimbă

Dezbatere LA DISTANŢĂ. Iohannis cere demisia lui Ponta de la Guvern. Premierul răspunde: Pe 21 decembrie!

ALEGERI PREZIDENŢIALE. Ponta: Ca preşedinte, nu voi merge la şedinţele de Guvern să dau indicaţii miniştrilor


ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 – TURUL II. Victor Ponta şi Klaus Iohannis sunt cei doi candidaţi care se vor confrunta în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale 2014. 

Deşi ambele staff-uri de campanie susţin că doresc cel puţin o confruntare a celor doi candidaţi la prezidenţiale înainte de turul de scrutin din 16 noiembrie, până în prezent nu s-a ajuns la nicio înţelegere. Victor Ponta doreşte să participe la cele patru dezbateri televizate, anunţate imediat după primul tur, în timp ce Klaus Iohannis vrea o singură dezbatere pe teren neutru.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea a declarat, la finalul discuţiilor de vineri, că Victor Ponta are patru invitaţii de la televiziuni – România Tv, B1 TV, Realitatea Tv şi Antena 3, pe care le va onora, însă Klaus Iohannis nu vrea să participe la niciuna dintre dezbateri.

De partea cealaltă, purtătorul de cuvânt al ACL, Alina Gorghiu, a declarat că alianţa îşi doreşte în continuare să aibă loc o dezbatere între Klaus Iohannis şi Victor Ponta.

Gorghiu a arătat însă că echipa lui Ponta a venit cu „o propunere rigidă” – dezbateri la cele patru televiziuni, în timp ce propunerea ACL a fost o confruntare în mediul academic, universitar sau la nivel de Parlament, la care să aibă acces toată presa. În plus, echipa lui Iohannis a pus în discuţie şi ofertele celorlalte telviziuni, cum este TVR.

Şi Traian Băsescu a propus ca dezbaterea electorală dintre cei doi candidaţi, Klaus Iohannis şi Victor Ponta, să aibă loc la Palatul Cotroceni. Mai mult, şeful statului a precizat şi sala unde s-ar putea desfăşura confruntarea. Preşedintele susţine că locaţia dispune de tehnica necesară pentru preluarea dezbaterii de toate televiziunile dornice să transmită duelul dintre cei doi finalişti. De asemenea, fiecare candidat poate veni cu un număr de susţinători. Şeful statului mai precizează că, în perioada confruntării, el nu va fi prezent în Palatul Cotroceni.

În replică, Victor Ponta a spus că „nu apreciez faptul că preşedintele continuă să-l ajute pe Iohannis, nu e nimic rău în asta, dar cred că ar trebui să stea mai departe”.