Victor Ponta, explicaţii despre majorările salariale ale bugetarilor şi despre legea salarizării

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi seară, că s-a încercat să se facă o ordine în legea salarizării, astfel că din 110 clase de salarizare o să rămână doar cinci, astfel ca cineva care intră în sistemul bugetar să ştie care va fi parcursul lui din punct de vedere al salariului în următorii ani.

15 sept. 2015, 20:07
Victor Ponta, explicaţii despre majorările salariale ale bugetarilor şi despre legea salarizării

Din 110 clase de salarizare o să rămânem cu cinci. Încercam să facem, în primul rând, o ordine, în al doilea rând, să dăm o perspectivă celui care în loc să lucreze în zona privată, vine şi lucrează în zona publică. În al treilea rând, pe măsură ce avem resursele financiare, vom merge întâi spre cei cu veniturile cele mai mici şi apoi încet, încet către toate categoriile. Încercăm să avem o anumită ordine, iar cineva care intră acum în sistem, un profesor, un medic, un funcţionar public, să ştie că peste cinci ani va ajunge la un anumit nivel, peste 10 ani la altul, peste 15 ani, la altul„, a explicat Victor Ponta.

Acesta a mărturisit că în momentul de faţă „lucrurile sunt cam încurcate” în ceea ce priveşte legea salarizării, iar acest lucru atrage după sine o calitate mai slabă a serviciului public.

CITEŞTE ŞI: Noua lege a salarizării. Cât vor câştiga medicii