Victor Ponta îi critică pe Iohannis şi Cioloş în scandalul armelor nucleare: Lipsă totală de leadership, oameni care nu pot lua decizii

Victor Ponta i-a criticat dur pe Klaus Iohannis şi Dacian Ciloş pentru faptul că au plecat în vacanţă şi nu au reacţionat la scandalul momentului, cel legat de informaţia prind mutarea focoaselor nucleare din Turcia în România.

19 aug. 2016, 18:00
Victor Ponta îi critică pe Iohannis şi Cioloş în scandalul armelor nucleare: Lipsă totală de leadership, oameni care nu pot lua decizii

"E ceva de viaţă şi de moarte. Poate când se întorc din vacanţă o să ne spună că nu avem arme nucleare. M-am uitat pe presa internaţională şi nimeni nu a dat-o, dar în presa rusească a apărut din oră în oră. Un oficial rus poate să spună că mută şi ei arme în Crimeea. Am arestat trei tătălăi care au făcut gogoaşa aia (n.r. - referire la bărbaţii români care au acceptat să joace rolul unor presupuşi traficanţi de arme în reprotajul Sky News), dar când e vorba de arme nucleare nu face nimeni nimic? E un plan prin care România e un pion care e mişcat pe tabla de şah. Pionii mor primii", a declarat Victor Ponta, la România TV.

Fostul premier a mai spus că aştepta reacţii clare şi ferme de la Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria: "Aşteptam de ieri un punct de vedere clar al preşedintelui şi al premierului că nu există arme nucleare şi că nu se pune problema. Să vadă SRI şi SIE despre ce e vorba. La Sky News sunt jurnalişti care au inventat o ştire, dar aici nu e vorba de rating, ci de o provocare la adresa României. Vor să ne împingă într-o zonă de conflict între marile puteri.

România a dat semnale de lipsă totală de leadership. De oameni care nu pot lua decizii. S-a dus la Sofia şi ce a propus a căzut din prima. După Varşovia s-a constatat că nu avem nicio trupă NATO. E o chestiune mult prea importantă. Vara nu dorm marile puteri. La noi se doarme sau sunt în concediu. Se întâmplă aici cu noi şi e vorba despre România".

E ceva de viaţă şi de moarte. Poate când se întorc din vacanţă o să ne spună că nu avem arme nucleare. M-am uitat pe presa internaţională şi nimeni nu a dat-o, dar în presa rusească a apărut din oră în oră. Un oficial rus poate să spună că mută şi ei arme în Crimeea. Am arestat trei tătălăi care au făcut gogoaşa aia (n.r. – referire la bărbaţii români care au acceptat să joace rolul unor presupuşi traficanţi de arme în reprotajul Sky News), dar când e vorba de arme nucleare nu face nimeni nimic? E un plan prin care România e un pion care e mişcat pe tabla de şah. Pionii mor primii„, a declarat Victor Ponta, la România TV.

Fostul premier a mai spus că aştepta reacţii clare şi ferme de la Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria: „Aşteptam de ieri un punct de vedere clar al preşedintelui şi al premierului că nu există arme nucleare şi că nu se pune problema. Să vadă SRI şi SIE despre ce e vorba. La Sky News sunt jurnalişti care au inventat o ştire, dar aici nu e vorba de rating, ci de o provocare la adresa României. Vor să ne împingă într-o zonă de conflict între marile puteri.

România a dat semnale de lipsă totală de leadership. De oameni care nu pot lua decizii. S-a dus la Sofia şi ce a propus a căzut din prima. După Varşovia s-a constatat că nu avem nicio trupă NATO. E o chestiune mult prea importantă. Vara nu dorm marile puteri. La noi se doarme sau sunt în concediu. Se întâmplă aici cu noi şi e vorba despre România„.