Victor Ponta îi dă REPLICA lui Băsescu pe tema moscheii de la Bucureşti

Premierul Victor Ponta a lansat un atac la adresa fostului preşedinte Traian Băsescu,  în urma poziţiilor publice exprimate de acesta pe tema proiectului moscheii care ar urma să fie construită în Bucureşti. Ponta a spus că este vorba de punerea în aplicare a unei înţelegeri între statul român şi statul turc, înţelegere discutată inclusiv de fostul preşedinte.

RomaniaTV.net
14 iul. 2015, 07:36
Victor Ponta îi dă REPLICA lui Băsescu pe tema moscheii de la Bucureşti

Victor Ponta a declarat că Traian Băsescu critică proiectul moscheii pentru că se simte „un pic ignorat de lume” şi vrea să se mai vorbească despre el. 

„Fostul preşedinte al României, domnul Traian Băsescu, a negociat un lucru bun pentru România (…), şi anume statul turc dă un teren pe care l-au şi identificat pentru o biserică românească sau un loc pentru pelerinii români, iar statul român dă un loc în care să se construiască (o moschee – n.r.), dar nu dă Turciei, ci dă comunităţii musulmane din România (…). Deci, un acord între două state, două state care au un parteneriat strategic. (…). Eu nu am făcut decât să pun în aplicare o înţelegere între statul român şi statul turc, înţelegere discutată de fostul preşedinte Traian Băsescu, rediscutată de actualul preşedinte şi care mi se pare o înţelegere bună pentru România.

Cred că domnul Băsescu, în stilul bine cunoscut, nu avea nicio problemă nici cu moscheea, nici cu Turcia, nici cu nimic, dar fiind un pic ignorat de lume, aţi văzut că el în fiecare zi mai ceartă pe cineva (…) ca să vorbiţi despre el, însă într-un mod iresponsabil (…) şi anume lovind în chestiuni pe care chiar el le-a făcut şi, culmea, le-a făcut bine pentru România”, a spus Ponta.

CITEŞTE ŞI Traian Băsescu, nou atac la adresa comunităţii musulmane. Mesaj DUR pentru muftiul Iusuf: „Ciocul mic!

Întrebat despre evoluţia acestei înţelegeri, Ponta a spus: „Acuma, nu ştiu cum evoluează, pentru că în urma scandalului s-ar putea să cadă (…) Statul român nu dă niciun leu, oferă un teren acolo unde a oferit şi pentru alte organizaţii (…). Se dă un teren, în Bucureşti, fără niciun fel de bani, iar statul turc, la Istanbul, pune la dispoziţia statului român, pentru Patriarhia română, un teren, iar acolo urmează să construim biserică, loc pentru pelerini, un lucru care, din punctul meu de vedere, este extrem de civilizat şi de european„, a mai spus Ponta.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a criticat proiectul privind construirea unei moschei la Bucureşti şi i-a transmis preşedintelui turc Recep Erdogan să propovăduiască islamismul în Turcia, nu într-o ţară creştină.

Doi nesăbuiţi din fruntea statului român vor ca, la Bucureşti, să se construiască cea mai mare moschee din Europa, pe lângă care să funcţioneze o universitate cu 6.000 de studenţi selectaţi de prin toată lumea arabă”, a scris, în 9 iulie, pe pagina sa de Facebook, Traian Băsescu, referindu-se la iniţiativa autorităţilor române de a aloca un teren pentru construirea unei moschei.

Fostul şef al statului a lansat un atac extrem de dur şi la adresa liderului comunităţii musulmanilor din România, dar şi a preşedintelui Recep Erodgan: „Muftiule, am o sugestie si pentru tine: ciocul mic, pentru că aici nu este vorba despre minorităţi. Ştii cumva de visul teroriştilor de la Statul Islamic de a se extinde în Balcani si Europa Centrală? Erdogan să propovăduiască islamismul în Turcia, nu într-o ţară creştin-ortodoxă”.