Victor Ponta îi răspunde lui Traian Băsescu: Nu vreau să comentez discursul DE CÂRCIUMĂ al domnului Băsescu

Prim ministrul Victor Ponta a declarat, vineri, la România TV, că îşi susţine nominalizările făcute pentru funcţiile de miniştri ai Culturii şi Bugetului, deşi preşedintele Traian Băsescu le-a catalogat drept nepotrivite şi i-a sugerat să se mai gândească.

01 aug. 2014, 14:51
Victor Ponta îi răspunde lui Traian Băsescu: Nu vreau să comentez discursul DE CÂRCIUMĂ al domnului Băsescu

Victor Ponta a declarat că Traian Băsescu are dreptul constituţional să respingă nominalizările făcute de el pentru funcţiile de ministru al Culturii – Rozalia Biro – şi pentru portofoliul Bugetului – Claudiu Manda, dacă le consideră neoportune, în loc să ţină „discursuri de cârciumă” la televizor.

„Prefer să nu-i răspund lui Traian Băsescu în niciun fel, pentru că azi a fost mai catastrofal, ca să-l citez, decât în alte ocazii”, a declarat Victor Ponta, la România TV, ironizându-l pe preşedintele Băsescu, care a declarat că nu respinge nominalizările de teamă că premierul va face propuneri „mai catastrofale”, formulă ce reprezintă o greşeală realizată până la urmă de şeful statului, care a încercat să sugereze că a fost de fapt o glumă.

„Am făcut două propuneri, le susţin, Traian Băsescu are dreptul să le respingă, dacă vrea, şi cu asta basta. Evident, aş dori cât mai repede să am miniştri numiţi şi domnul preşedinte să nu blocheze activitatea guvernului. Din fericire am făcut rectificarea şi încă două-trei zile ne descurcăm.

„A zis că se teme de propuneri «şi mai catastrofale», că tot îşi dă cu părerea despre cine trebuie să fie ministru la Cultură. E o diferenţă de gândire şi de apreciere a oamenilor între mine şi domnul Băsescu. Aţi văzut că el crede că un ministru trebuie să fie ca doamna Boagiu sau ca doamna Udrea. Am făcut două propuneri şi dacă le va respinge voi face alte propuneri. Nu am alte variante în minte. Cei doi au susţinerea politică necesară, am eu am trimis propunerile legal, constituţional şi comentariile de televizor ale lui Traian Băsescu nu au nicio valoare pentru mine. Eu nu vreau să intru în acest discurs de cârciumă al domnului Băsescu, deci nu vreau să comentez declaraţii de cârciumă. El la Cotroceni sau la Cireşica poate să comenteze ce vrea”, a precizat Victor Ponta.

Referitor la atacurile la lipsa de experienţă la nivel înalt a lui Claudiu Manda, propus ministru delegat al Bugetului, Victor Ponta a spus: „Specialiştii lucrează în ministere, miniştrii sunt cei care îţi asumă decizii şi cred că şi vârsta, şi pregătirea îl pot face un bun ministru pe dl. Manda. Miniştrii sunt numiţi politic, iar specialiştii sunt funcţionari în ministere”.