Victor Ponta îi transmite lui Klaus Iohannis o nouă invitaţie la dezbateri

Victor Ponta a reluat invitația către Klaus Iohannis de a participa la dezbaterile organizate de principalele 4 televiziuni de știri din România, acuzându-l pe acesta că fuge de confruntările directe din lipsă de curaj și tratează jurnaliștii români cu lipsă de încredere și de respect.

05 nov. 2014, 07:56
Victor Ponta îi transmite lui Klaus Iohannis o nouă invitaţie la dezbateri

„Variantele de confruntări electorale pe cale domnul Iohannis ni le transmite prin intermediari sau direct reprezintă un vot de blam dat presei româneşti. Domnul Iohannis nu doreşte să meargă în sediul televiziunilor şi nu doreşte să fie moderat de jurnalişti”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Premierul subliniază că „orice loc din România este legitim pentru a găzdui o confruntare prezidenţială”, dar numai media este instituția „care poate aduce necesara întâlnire între candidaţii la preşedinţie în casele fiecărui român”.

Astfel, ar trebui acceptată și de către prezidențiabilul ACL invitațiile televiziunilor, care sunt „primele patru în audienţă pe specificul lor şi au jurnalişti cu experienţă care pot organiza profesionist o confruntare electorală.”

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Iohannis îi propune lui Ponta o dezbatere pe teren neutru înainte de TURUL II

Candidatul social democrat îi cere lui Klaus Iohannis „să nu mai caute scuze necredibile, să nu mai inventeze scenarii improbabile, să nu mai conceapă strategii savante de refuz, sa nu mai caute, la fel ca Traian Băsescu, dezbateri de genul Turcescu (2009)”, subliniind că îl va aștepta la dezbateri.

„Îl rog (n.n. pe Klaus Iohannis) să participe, începând cu ziua de luni 10 noiembrie, la cele patru întâlniri electorale la care am fost invitați de televiziuni. Îl anunţ din nou că eu voi fi acolo începând cu ora cu 20.00, indiferent dacă domnia sa are sau nu curajul să apară”, a concluzionat Ponta pe pagina sa oficială de Facebook.

Conform unui comunicat de presă al PSD, dezbaterile ar urma să aibă loc astfel: luni, 10 noiembrie, la România TV – dezbatere pe teme de politică economică şi socială; marţi, 11 noiembrie, la Realitatea TV – dezbatere pe teme de politică externă şi siguranţa naţională; miercuri, 12 noiembrie, la B1TV – dezbatere pe tema dezvoltării instituţiilor politice şi a statului de drept; joi, 13 noiembrie, la Antena 3 – dezbatere pe tema viziunii prezidenţiale de dezvoltare a României. Dezbaterile propuse ar urma să înceapă la ora 20,00 şi să dureze 90 de minute.