Victor Ponta îl acuză pe Traian Băsescu că SABOTEAZĂ România: Important este să moară CAPRA românească

Victor Ponta îl acuză pe Traian Băsescu că "sabotează" România prin opoziţia faţă de nominalizarea Corinei Creţu pentru postul de comisar european. Premierul spune că România a obţinut, în urma negocierilor, un portofoliu important, însă şeful statului şi liderii ACL au făcut demersuri care ar costa ţara noastră în obţinerea acelui portofoliu.

04 sept. 2014, 09:41
Victor Ponta îl acuză pe Traian Băsescu că SABOTEAZĂ România: Important este să moară CAPRA românească

Victor Ponta a declarat, joi, la debutul şedinţei de Guvern, că preşedintele Traian Băsescu a contestat propunerea Corinei Creţu pentru funcţia de comisar european, dezacordul instituţiilor din România pe această chestiune fiind „cel mai nefericit caz” pe care îl cunoaşte.

„Dl Vosganian mi-a spus că a păţit la fel în 2006. România a obţinut, în urma negocierilor, un portofoliu extrem de important, după care, tot din România, aseară, dl Băsescu a contestat să nu…, liderii Opozitiei au trimis scrisori să nu primim un portofoliu important. Important este să moară capra românească că nu este sustinuta de dl Băsescu, de dl Blaga sau de dl Iohannis.  Dacă se va întâmpla aşa, este cel mai ruşinos moment posibil pentru România. Nicio altă ţară din cele 28 nu şi-a sabotat în mod public şu cu atâta energie de a avea un portofoliu bun”, a acuzat Victor Ponta.

Corina Creţu ar urma să devină comisar european pentru ajutor umanitar, în echipa condusă de Jean-Claude Juncker, scrie Euractiv

CITEŞTE ŞI CORINA CREŢU, comisar european pentru Ajutor Umanitar. Băsescu l-a sunat pe preşedintele Comisiei Europene

În urma nominalizării Corinei Creţu, Traian Băsescu l-ar fi sunat pe preşedintele Comisiei Europene, pentru a-şi exprima dezacordul faţă de desemnarea social-democratei într-un post de comisar european, informează România TV.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că a obţinut pentru România un portofoliu important, cel al Dezvoltării Regionale. În opinia şefului Guvernului, prin gestul lor de a reclama Comisiei Europene faptul că desemnarea Corinei Creţu s-a făcut ilegal, Klaus Johannis şi Vasile Blaga s-au dovedit doi politruci penibili şi iresponsabili.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta: Iohannis şi Blaga, PĂCALĂ şi TÂNDALĂ. Am obţinut un portofoliu important: Dezvoltarea Regională

„În urma unor negocieri extrem de lungi şi de complicate, în condiţiile în care România nu putea păstra Agricultura pentru că nici o ţară nu-şi va putea păstra portofoliul anterior, am obţinut cel mai important post din Comisia Europeană pentru noi. Dezvoltarea Regională înseamnă toate programele structurale, de coeziune în perioada 2014-2019„, a spus Victor Ponta.

CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis şi Vasile Blaga i-au trimis o SCRISOARE preşedintelui CE: Corina Creţu a fost desemnată ilegal

Premierul i-a criticat dur pe Klaus Iohannis şi Vasile Blaga pentru că se opun nominalizării oficiale a Corinei Creţu pentru Dezvoltare Regională.

Chiar şi domnul Băsescu a avut suficientă minte ca să nu conteste ştiind cât este de important portofoliul. Cei doi politruci penibili şi iresponsabili, Blaga şi Johannis, aceşti Păcală şi Tândală ai politicii româneşti s-au hotărât ei să reclame Comisiei Europene să nu ne dea domnul Juncker Dezvoltarea Regională. Nu-i întrebaţi de ce pentru că ei nu au capacitatea de a se exprima raţional în limba română”, a declarat primul-ministru.