Victor Ponta îl atacă pe Klaus Iohannis: „Ne consideră nişte iobagi pe moşia lui”

Premierul Victor Ponta a spus, duminică seară, că preşedintele Klaus Iohannis îi consideră pe toţi "nişte iobagi" care trebuie să îndeplinească ordinele sale, exprimându-şi astfel nemulţumirea că PSD nu a fost consultat de către şeful ţării în legătură cu nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE.

28 iun. 2015, 20:04
Victor Ponta îl atacă pe Klaus Iohannis: „Ne consideră nişte iobagi pe moşia lui”

Premierul Victor Ponta a intervenit, prin telefon, duminică seară, la o emisiune de televiziune. Întrebat care sunt trei motive pentru care PSD nu acceptă numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informaţii Externe (SIE), Ponta a răspuns: „În primul rând, lipsa de respect şi dispreţul domnului Iohannis faţă de tot ce înseamnă lucruri importante. Eu am aflat din presă despre nominalizare, nu ştiu de unde a aflat domnul Oprea, o să vă spună dânsul. Eu am spus anul trecut şi îmi pare rău că am dreptate: domnul Iohannis ne consideră pe toţi nişte iobagi, aşa, pe moşia domniei-sale, care trebuie să îndeplinim nişte ordine, ori PSD-ul nu îndeplineşte ordinele domnului Iohannis, mai ales când sunt greşite (…) Am spus în campanie acest lucru, în primele luni am avut poate impresia, dar după aceea mi se verifică. Domnul Iohannis are o mentalitate de… aşa, cu românii în general, şi noi trebuie să îndeplinim dorinţele sale, ori noi nu le îndeplinim. Asta e, se supără, mai ne face un dosar, mai ne face ceva, nu ştiu, dar nu le îndeplinim„, potrivit Mediafax.

El a mai argumentat prin faptul că a fost susţinut anterior principiul că puterea nu trebuie să aparţină unui singur partid, în condiţiile în care directorul Serviciului Român de Informaţii a fost selectat recent de preşedinte tot din rândul PNL, şi prin faptul că activitatea lui Ungureanu a fost criticată inclusiv de liberali în 2012, la căderea Guvernului condus de acesta.

VEZI ŞI: Gabriel Oprea: Suntem în coaliţie şi susţinem în continuare guvernul Victor Ponta

Miercuri, Victor Ponta a afirmat că PSD nu poate vota în favoarea numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis nu a consultat pe nimeni din partea acestui partid, încălcându-şi, necinstit, cuvântul dat în acest sens.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu, informând cele două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare.

CITEŞTE ŞI: Dragnea, despre numirea lui MRU la SIE: Nu putem da un vot de încredere unui om în care nu avem încredere