Victor Ponta: În ultima perioadă, Crin Antonescu e tot un fel de Traian Băsescu

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, la România TV, că liderul liberalilor, Crin Antonescu a avut în ultima vreme un comportament similar celui al lui Traian Băsescu, certându-se cu toată lumea. Ponta a adăugat că soliditatea USL depinde întrutotul de către Crin Antonescu.

18 dec. 2013, 20:33
Victor Ponta: În ultima perioadă, Crin Antonescu e tot un fel de Traian Băsescu

Preşedintele PSD a afirmat că România are nevoie de un preşedinte care să-şi reia atributul de mediator. „Viitorul preşedinte va trebui să fie opusul lui Traian Băsescu şi în ultima perioadă Crin Antonescu este tot un fel de Traian Băsescu: este foarte conflictual, se ceartă şi cu prieteni şi cu duşmani (…) Nu mai vreau preşedinte-jucător, ci de un preşedinte-arbitru. Or în ultimele zile, Crin Antonescu nu s-a arătat aşa”, a spus Ponta.

El a afirmat că îşi doreşte să rămână prim-ministru până în 2016, cu un preşedinte-mediator la Cotroceni. „După 10 ani de preşedinte certăreţ, îmi doresc un preşedinte de dialog, care să respecte pe toată lumea, nu doar pe liberali, de un preşedinte care să şti să lase orgoliul şi ţâfna şi să găsească o soluţie de pace”, a mai spus Ponta.

Întrebat care sunt condiţiile în care va putea fi menţinută stabilitatea USL, Victor Ponta a răspuns: „Totul depinde de domnul Antonescu”.

Ponta a precizat că tensiunile din ultimele zile riscă să elimine posibilitatea unei liste comune PSD-PNL la alegerile europarlamentare. „Varianta nu a căzut, dar este foarte greu să faci liste comune cu cineva care o părere atât de proastă despre PSD”, a spus prim-ministrul adăugând că îi va fi greu să-i convingă pe pesediştii din teritoriu să accepte acest proiect „dacă toată ziua îi ceartă Crin Antonescu”.