VICTOR PONTA, în vizorul CSM. Un judecător cere sesizarea Inspecţiei Judiciare. REACŢIA premierului

Judecătorul Alexandru Şerban, membru CSM, a cerut, marţi, în plenul CSM, sesizarea Inspecției Judiciare în cazul declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta cu privire la condamnarea lui Liviu Dragnea, în primă instanță, în Dosarul Referendumul. Ponta a dat o replică dură, la scurt timp, pe pagina sa de Facebook.

02 iun. 2015, 09:08
VICTOR PONTA, în vizorul CSM. Un judecător cere sesizarea Inspecţiei Judiciare. REACŢIA premierului

Judecătorul Alexandru Șerban a cerut punerea în discuție a sesizării Inspecției Judiciare, pentru ca inspectorii să stabilească dacă afirmaţiile lui Victor Ponta reprezintă un atac la adresa justiției şi dacă a fost afectată independența justiției.

Judecătorul a susținut că dacă nu s-a făcut o sesizare până acum din oficiu sau de altă natură, poate ar fi oportun să se discute suplimentarea cu acest punct.

Conducerea CSM a arătat că aceste declarații vor fi analizate.

Pe de altă parte, vicepreședintele CSM Bogdan Gabor a afirmat că au fost niște „atacuri” la procurorul general și ar putea fi luate în discuție și acestea, să fie o reacție la ambele situații.

Victor Ponta a reacţionat prompt pe Facebook.

„Un domn judecator Serban de la CSM e suparat si ma reclama ca am comentat decizia in cazul Dragnea! Domnule judecator, colegul dvs din CSM Danilet a comentat repetat la televiziune decizia in cazul „Mariana Rarinca”! Evident ca v-ati facut ca ploua! Deci sa intelegem – cine e prieten si coleg cu dvs ( din „Sistem” adica) are voie, noi ceilalti nu! Corect? Spuneti direct si ne supunem!”, a scris Ponta.

CITEŞTE ŞI Livia Stanciu, şefa ÎCCJ: CSM are posibilitatea să sesizeze Inspecţia Judiciară după declaraţiile lui Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la România TV, că judecătoarele care l-au condamnat pe Liviu Dragnea la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul erau arestate dacă îl achitau pe fostul vicepremier.

Ați văzut ce pățesc cei doi judecători de la Curtea de Apel care au achitat-o pe doamna Rarinca? Le-au scos stenograme, nu știu ce. Vă dați seama că judecătoarele de la Dragnea dacă cumva îl achitau pe Dragnea cred că erau și arestate acum. Au dat și ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept pentru că nu doar noi, ci și PNL a fost cu noi la suspendare. Toți am fost, mă rog, toți cei care am luat decizia. Sigur că e o stare de nemulțumire pentru că e o nedreptate care ni se face”, a adăugat premierul.

CITEŞTE ŞI Victor Ponta: Dacă Dragnea era achitat, cred că acum judecătoarele erau arestate. Ce spune despre cazul Şova