Victor Ponta: Indiferent de rezultatul moţiunii de cenzură, Liviu Dragnea pierde. Sorin Grindeanu nu poate răspunde singur

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat la România TV că după discuţiile de astăzi dintre liderii coaliţiei şi UDMR  avem doi câştigători: preşedintele Iohannis şi UDMR.

19 iun. 2017, 17:25
Victor Ponta: Indiferent de rezultatul moţiunii de cenzură, Liviu Dragnea pierde. Sorin Grindeanu nu poate răspunde singur

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat că dacă UDMR va primi ce solicită în ultimii 16 ani este posibil ca moţiunea de cenzură să strângă voturile, însă indiferent de rezultatul votului, Liviu Dragnea va pierde.

„Atunci cand ai o majoritatea parlamentara, ai Guvernul si sa nu ai nicio criza, iar fara sa ai un motiv  sa renunuti la Guvernul tau şi sa-i dai lui Iohannis posibilitatea sa aleaga alt premier este o infrangere”, a subliniat Victor Ponta.

„Dacă moţiunea PSD contra PSD este respinsă, intrăm în normalitate cu un Guvern mult mai bun. Un program de guvernare realist.

Dacă trece moţiunea, singurul câştigător e preşedintele Iohannis. În afară de preşedinte, alt câştigător este UDMR. E legea din 2001, cea cu ziua maghiarilor. Sunt cerute din 2001. E normal să le ceară. Mâine le va vota majoritatea. Dacă se întâmplă aceste lucruri, e posibil să se strângă voturile necesare. Indiferent de moţiune, va pierde şi PSD şi Dragnea.

Când ai Guvernul şi nu ai nicio criză şi niciun motiv să renunţi la guvernul tău şi să îi dai posibilitatea lui Iohannis să desemneze alt premier, e o înfrângere.

UDMR a făcut acele solicitări de 16 ani şi acum i le dă Dragnea. Înseamnă că Dragnea nu are majoritate pentru moţiune. Dragnea e dispus să facă orice. Să rupă partidul, să piardă premierul, inclusiv să sărbătorească o zi de 15 martie. Puţini ştiu că pe 15 martie 1848 a fost un punct în unirea Ungariei cu Transilvania. Eu nu pot să fiu de acord cu aşa ceva.

Fostul premier şi şef al PSD a punctat că îi reproşează lui Dragnea faptul că riscă tot pentru batalia de miercuri.

Am discutat cu liderii UDMR. Au solicitări normale. Am discutat cu colegi din PSD, cu emisarii domnului Dragnea. Eu şi Grindeanu vrem să evităm această situaţie.

A fost o discuţie aseară între noi şi unii colegi de-ai noştri. Ne-au propus funcţii de miniştri. Le-am spus că nu asta e problema. Nu aţi înţeles nimic. La un moment dat o să vă daţi toţi afară din partid. A spus Grindeanu că nu doar el e vinovat. A spus că trebuie să răspundă amândoi. Şi el şi Dragnea”, a spus Ponta la România TV.