Victor Ponta: Intervenţia Rusiei în Ucraina trebuie CONDAMNATĂ şi sancţionată. Vom discuta în CSAT

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că intervenţia Federaţiei Ruse în Ucraina trebuie condamnată şi sancţionată şi că eventuale decizii se vor discuta, probabil, săptămâna viitoare la CSAT.

29 aug. 2014, 10:10
Victor Ponta: Intervenţia Rusiei în Ucraina trebuie CONDAMNATĂ şi sancţionată. Vom discuta în CSAT

Victor Ponta a spus că a fost informat cu privire la discuţia avută la Cotroceni, pe tema Ucrainei, de ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, iar vineri a discutat pe cale diplomatică cu alţi parteneri europeni şi transatlantici.

„Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii, România, ca ţară atât de importantă pentru flancul estic al NATO şi al Uniunii Europene, trebuie să sprijinim Ucraina, Moldova, Georgia, trebuie să condamnăm şi să sancţionăm intervenţia şi sprijinul pe care Federaţia Rusă îl acordă separatiştilor şi trebuie să găsim împreună soluţiile pentru ca Ucraina să poată să-şi păstreze integritatea teritorială şi suveranitatea”, a declarat Ponta.

Premierul a arătat că săptămâna viitoare va fi CSAT şi „probabil o să discutăm acolo dacă sunt şi alte decizii de luat”.

Traian Băsescu cere UE şi NATO să trimită ARMAMENT Ucrainei: Armata ucraineană riscă un MĂCEL

Victor Ponta a precizat că va participa sâmbătă, la invitaţia preşedintelui Franţei, Francois Hollande, la o reuniune a liderilor europeni social-democraţi, prim-miniştrii din Italia, Danemarca, Belgia, Austria, Slovacia, Republica Cehă.

La reuniune vor mai lua parte preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi vicecancelarul german Sigmar Gabriel.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, agenda discuţiilor va viza coordonarea poziţiilor privind procesul de desemnare a conducerii instituţiilor europene, în principal desemnarea preşedintelui Consiliului European, a Înaltului Reprezentant şi a preşedintelui Eurogrup, precum şi propunerile pentru Colegiul Comisiei Europene.

De asemenea, liderii prezenţi vor avea un schimb de opinii privind evoluţiile recente din vecinătatea estică, cu accent pe situaţia din Ucraina, dar şi din alte zone.

Băsescu: România condamnă acţiunile Rusiei de a sprijini separatiştii. Nu putem vorbi de o invazie în Ucraina

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, după o declaraţie de presă privind situaţia din Ucraina, că următoarea şedinţă a CSAT va avea loc pe 3 septembrie şi nu are ca subiect Ucraina, şeful statului menţionând că acesta va pregăti Summit-ul NATO.