Victor Ponta, la control la Spitalul Militar. Ce spune doctorul care l-a trimis să se opereze

Victor Ponta a fost, joi, la un control la Spitalul Militar, pentru ca medicul care s-a ocupat de el înainte de operaţie, Ionuţ Codorean, să îi evalueze starea.

09 iul. 2015, 17:57
Victor Ponta, la control la Spitalul Militar. Ce spune doctorul care l-a trimis să se opereze

Victor Ponta a revenit miercuri în ţară, după mai bine de trei săptămâni petrecute în Turcia, unde a fost operat la genunchiul stâng. Joi, premierul şi-a reluat atribuţiile în fruntea Guvernului României, condus de Gabriel Oprea, ca interimar, în perioada absenţei sale, dar a mers şi la Spitalul Militar, la un control efectuat de medicul Ionuţ Codorean.

În urma consultului, medicul a stabilit că recuperarea decurge „conform programului”, dar încă două săptămâni premierul nu va avea voie să se sprijine pe picior. „Va folosi cârjele încă 2 săptămâni fără să se sprijine, apoi încă 10 zile se va sprijini cu o singură cârjă. Nu are voie să facă flexie de peste 90 de grade a acestui genunchi operat. Nu cred că va avea o recuperare foarte rapidă. Poate în iarnă, de sărbători, să revină la baschet„, a declarat Ionuţ Codorean pentru România TV.

„Astăzi, 09.07.2015, în jurul orei 13.00, premierul Victor Ponta s-a prezentat la Clinica de Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central ‘Dr. Carol Davila’ în vederea realizării consultului de specialitate pentru evaluarea stării de sănătate şi stabilirii conduitei terapeutice şi a protocolului de recuperare medicală post-intervenţie chirurgicală”, se arată şi într-un comunicat al unităţii medicale.