Victor Ponta, la DNA: „Am depus un document important. Procurorul nu a avut timp să mă primească”

Premierul Victor Ponta s-a prezentat, marţi dimineata, la DNA. Şeful Guvernului a stat 10 minute în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, declarând că a venit să depună un document la dosar.

15 sept. 2015, 07:06
Victor Ponta, la DNA: „Am depus un document important. Procurorul nu a avut timp să mă primească”

Premierul Victor Ponta este cercetat, în dosarul „Turceni – Rovinari”, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

La sosire, Ponta a precizat că a venit la DNA pentru a depune un document foarte important la dosar. „Am vrut să depun la dosar un document foarte important”, a spus Ponta.

La plecare, premierul a spus că nu a fost primit de procurorul de caz, doar a depus documentul.

Am vrut eu să depun pentru că este important pentru cauză decizia Curţii Europene de Justiţie, dată pe 3 septembrie, care lămureşte foarte clar ce se intâmplă cu contractele de consultanţă juridică. (…) Eu zic că am făcut activitate, procurorul zice că nu am făcut, Curtea Europeană de Justiţie zice să ne vedem amândoi de treabă pentru că, atâta timp cât s-au plătit taxele, e in regulă.

Din punctul de vedere al Curţii de Justiţie a UE, care este obligatorie, nu avem un caz aici. Procurorul de caz nu a avut timp să mă primească acum. Probabil că va studia documentul şi, după ce îl studiază, mă cheamă”, a precizat Ponta.

Întrebat dacă a primit vreun răspuns privind disjungerea cauzei, aşa cum a solicitat la ultima audiere, Ponta a spus că nu a primit încă un răspuns.

Ulterior, Ponta a declarat că, în cazul în care decizia Curtii Europene de Justiţie nu îl va convinge pe procuror, atunci va folosi documentul in instanţă.

„Eu am cerut de vineri sa depun documentul si sa-l si explic. Probabil ca va studia documentul si după aceea vom discuta”, a conchis Ponta. 

CITEŞTE ŞI Victor Ponta, audiat la DNA. Premierul a cerut DISJUNGEREA din dosarul Turceni-Rovinari

Premierul s-a prezentat ultima dată la DNA la data de 3 septembrie. Ponta a declarat atunci că i-a cerut procurorului disjungerea cauzei sale din dosarul mare, pentru a se judeca mai repede.

Victor Ponta este cercetat pentru infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată și spălarea banilor în dosarul Turceni-Rovinari.