Victor Ponta: Mă deranjează ura oarbă, stupidă împotriva lui Gică Popescu

Prim-ministrul Victor Ponta a afirmat, la România TV, că există motive solide pentru graţierea lui Gică Popescu, recent condamnat în Dosarul Transferurilor. Premierul s-a arătat deranjat de atitudinea potrivit căruia toţi cei din lotul condamnat ar trebui să rămână la închisoare.

09 mart. 2014, 20:14
Victor Ponta: Mă deranjează ura oarbă, stupidă împotriva lui Gică Popescu

„Generaţia lui Gică Popescu, ‘generaţia de aur’, a reprezentat speranţa că şi noi putem fi cineva în lume”, a declarat Victor Ponta care a reiterat solidaritatea sa legată de demersul privind graţierea lui Gică Popescu.

Ponta susţine că există argumente solide ce pot fi invocate în sprijinul graţierii. „O spun din nou, de data asta și juridic, care sunt criteriile pe baza cărora se poate acorda grațierea individuală. Este prima faptă penală pe care cineva o săvârșește, s-a recuperat prejudiciul și există un anumit…, dacă vreți, chiar o recunoștință a societății românești față de niște mari personalități”, a spus şeful Guvernului.

„M-a dezgustat ura asta oarbă, stupidă a unor comentatori ‘să intre toţi la închisoare’. Gică Popescu nu este un infractor în serie, prejudicul s-a recuperat şi a făcut ceva pentru ţara asta. Mai mult decât cei pe care îi înfierează”, a spus Ponta adăugând că nu ştie care va fi decizia finală în această chestiune a preşedintelui Traian Băsescu, cel care este deţinătorul dreptului de graţiere ca şef al statului.

În urmă cu trei zile, Victor Ponta afirma că susţine cererea de graţiere a fostului internaţional Gică Popescu, „în calitate de simplu cetăţean”.

Victor Ponta a refuzat să se pronunţe „în calitate de şef al Executivului” pe marginea condamnării la închisoare a fostului căpitan al naţionalei de fotbal a României, Gică Popescu, pentru evaziune fiscală.

„Ca simplu cetăţean al României, sigur că susţin cererea de graţiere”, a spus Victor Ponta pentru gandul.info.

Premierul Victor Ponta îşi exprimase şi în prealabil, la România TV, părerea de rău vizavi de încarcerarea lui Gică Popescu, însă a subliniat că nu vrea ca sentimentul său să fie confundat cu o critică la adresa sentinţei judecătorilor. „Fără niciun fel de legătură cu nimic altceva şi fără a influenţa nimic, contesta nimic, nicio decizie a nimănui, când voi păşi prima dată pe un teren de fotbal, voi avea un sentiment ciudat când mă gândesc la singurul român care a fost căpitan al Barcelonei şi a ridicat Cupa Cupelor în braţe”, a spus premierul.