Victor Ponta: Marea Unire, posibilă pentru că regele Carol a pus interesele ţării înaintea a orice altceva

Victor Ponta a felicitat, luni, Academia Română şi Casa Regală pentru faptul că au reuşit să onoreze 'momentele şi personalităţile esenţiale' care au marcat istoria statului român.

06 oct. 2014, 11:43
Victor Ponta: Marea Unire, posibilă pentru că regele Carol a pus interesele ţării înaintea a orice altceva

‘Vreau să felicit din toată inima Academia Română şi Casa Regală pentru că nu uită să marcheze aceste momente esenţiale şi personalităţile esenţiale care au contribuit la fondarea statului român şi păstrarea identităţii naţionale. Dincolo de toate celelalte merite personale ale regelui Carol I şi în general meritele monarhiei pentru România, din punctul meu de vedere şi în acest moment, putem să reliefăm două realizări excepţionale: independenţa naţională şi Marea Unire realizată, sigur, sub regele Ferdinand, dar care a fost posibilă pentru că regele Carol a pus interesele ţării înaintea a orice altceva. Din acest punct de vedere, încă o dată, felicitări Academiei Romane şi Casei Regale şi îmi doresc ca aceste instituţii fundamentale pentru România, pentru noi ca popor să aibă în continuare o activitate la fel de prestigioasă’, a spus premierul Victor Ponta, după participarea la vernisajul expoziţiei ‘Regele Carol I. 175 de ani de la naştere – 100 de ani de la moarte’, care a avut loc la Biblioteca Academiei Romane, relatează Agerpres.

Anterior, Ponta a asistat în Aula Academiei la o sesiune de comunicări ştiinţifice care a avut ca temă reformele statului în perioada domniei regelui Carol I.