Victor Ponta: Mediul de afaceri susţine reducerea CAS

Victor Ponta a avut marţi o întrevedere cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, la care s-a discutat despre reducerea CAS cu 5%, măsură propusă de Guvern şi aprobată de Parlament.

22 iul. 2014, 15:35
Victor Ponta: Mediul de afaceri susţine reducerea CAS

Victor Ponta le-a mulţumit reprezentanţilor mediului de afaceri pentru faptul că susţin reducerea CAS.

„Azi am avut o noua discutie cu mediul de afaceri si am primit semnale politice legate de o masura economica – scaderea CAS ca masura care sa aiba ca scop principal crearea de locuri de munca sau fiscalizarea celor existente si sint pe piata neagra. Cred ca e esential pentru Romania sa vedem exact de unde am pornit, ce politici economice am implementat in 2012-2014. Multumesc reprezentantilor mediului de afaceri, care au reafirmat azi sprijinul pentru scaderea CAS”, a spus Victor Ponta.

„Mulţumesc mediului de afaceri, şi azi au reafirmat foarte clar sprijinul pentru această măsură. Reducerea contribuţiilor la asigurări sociale reprezintă o decizie de politică economică ce are drept scop sprijinirea mediului privat în crearea locurilor de muncă. Aceasta poate fi păstrată în anii care urmează. Dincolo de calculul strict contabil, măsura este sustenabilă din punctul de vedere al politicilor economice şi fiscal-bugetare pe care le-am promovat în ultimii doi ani şi jumătate. În baza rezultatelor obţinute în cei doi ani şi jumătate, trebuie să arătăm foarte clar că 4,8 miliarde de lei impact negativ care rămân la firmele private nu se pierd, nu pleacă din ţară, aceştia sunt recuperaţi prin încasări în plus la buget”, a afirmat premierul la Palatul Victoria.