Victor Ponta, mesaj pentru „colegii din PRESĂ”, inclusiv pentru cei care îl CRITICĂ

Premierul Victor Ponta le transmite, într-un mesaj postat pe Facebook, "colegilor din presă", inclusiv celor care îl critică, mult succes în activitate, cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei.

03 mai 2015, 10:04
Victor Ponta, mesaj pentru „colegii din PRESĂ”, inclusiv pentru cei care îl CRITICĂ

Victor Ponta a transmis, duminică, un mesaj de Ziua Mondială a Libertății Presei .

„Cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, le urez tuturor colegilor din presă, inclusiv celor care mă critică indiferent ce fac, mult succes în munca lor! Avem împreună datoria să ajutăm la ridicarea societății românești, inclusiv prin calitatea dezbaterii publice, și puteți conta pe mine în construirea unei agende publice constructive, cu respect pentru argumente și cetățeni.

Articolul 30 din Constituția României privind libertatea de exprimare este, poate, cea mai puternică lectură pe care o putem parcurge cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei.”, scrie Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook.

CITEŞTE ŞI  KLAUS IOHANNIS, mesaj pe Facebook despre rolul presei

Ziua mondială a libertății presei este marcată în fiecare an, la 3 mai. Această zi celebrează principiile fundamentale ale libertății presei și reprezintă un prilej pentru a evalua libertatea presei în întreaga lume. Este o zi de reflecție în rândul profesioniștilor mass-media cu privire la problemele libertății presei și a eticii profesionale.

În acest an UNESCO se concentrează pe trei teme pentru celebrarea Zilei mondiale a libertății presei, care se referă la necesitatea unui jurnalism de calitate, respectarea egalității de gen și asigurarea securității în informația digitală. În această zi, cetățenii sunt informați asupra încălcărilor libertății presei care au loc în întreaga lume, prin publicații cenzurate, amendate, suspendate și închise, în timp ce jurnaliștii, editorii și publiciști sunt hărțuiți, atacați, reținuți și chiar uciși. Ziua mondială a libertății presei aduce și un omagiu ziariștilor care și-au pierdut viața prin exercitarea profesiei lor.