Victor Ponta: Mesajul lui Barroso despre Forumul China-Europa Centrală şi de Sud-Est a fost extrem de pozitiv

Mesajul preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a fost "extrem de pozitiv" referitor la faptul că România origanizează al doilea Forum al oamenilor de afaceri China – Europa Centrală şi de Sud-Est, a spus, Victor Ponta, iar obiectivele participanţilor se adaugă parteneriatului UE-China.

RomaniaTV.net
22 nov. 2013, 18:31
Victor Ponta: Mesajul lui Barroso despre Forumul China-Europa Centrală şi de Sud-Est a fost extrem de pozitiv

Întrebat de jurnalişti dacă negocierile cu China se încadrează în normele comunitare, premierul a precizat că a avut o discuţie la Bruxelles cu preşedintele CE pe tema Forumului oamenilor de afaceri China – Europa Centrală şi de Sud-Est, iar Barroso a avut un mesaj pozitiv.

„Am discutat acest lucru cu preşedintele Barroso, mesajul este extrem de pozitiv”, a anunţat premierul..

Ponta a precizat că ediţia anterioară a forumului a avut loc la Varşovia, anul trecut.

„Este un lucru extrem de important ca România să găzduiască a doua ediţie a acestui forum. Toate obiectivele pe care ţările centrale şi din sud-estul Europei le au în relaţia cu China sunt obiective care se adaugă relaţiei şi parteneriatului Uniunea Europeană-China, şi evident că nu e nimic împotrivă, totul este pentru. De altfel, însă, regiunea central şi est-europeană este o regiune care necesită, spre deosebire de vestul Europei, investiţii mult mai mari în infrastructură, în energie, pentru a recupera decalajul faţă de ţările occidentale”, a explicat Ponta.

Forumul oamenilor de afaceri China – Europa Centrală şi de Sud-Est se va desfăşura în perioada 25-27 noiembrie, la Bucureşti. La reuniune vor participa premierul Chinei şi 16 şefi de guvern al statelor din regiune.