Victor Ponta: Mesajul Suveranului Pontif la Strasbourg reprezintă o lecţie de solidaritate

Prim-ministrul Victor Ponta consideră că discursul Suveranului Pontif, Papa Francisc, în fața Parlamentului și Comisiei Europene reprezintă „o lecție de solidaritate" și un „îndemn pentru construcția unei Europe sociale mai puternice, cu mai multe șanse pentru cetățenii ei, indiferent de vârstă, venit, educație și naționalitate".

26 nov. 2014, 12:56
Victor Ponta: Mesajul Suveranului Pontif la Strasbourg reprezintă o lecţie de solidaritate

„Mesajul transmis de Sanctitatea Sa în fața Parlamentului și Comisiei Europene reprezintă o lecție de solidaritate pentru toți cei care sunt prea grăbiți sau supărați pe viață pentru a fi privi în jur, pentru a vedea că toți suntem vulnerabili într-un fel sau altul și singura cale de a merge inainte este prin respect și ajutor reciproc.

Este un îndemn pentru construcția unei Europe sociale mai puternice, cu mai multe șanse pentru cetățenii ei, indiferent de vârstă, venit, educație și naționalitate. Facem parte din Uniunea Europeană, iar asta înseamnă că trebuie să ne ridicăm toți, împreună, ajutându-ne, fără a lăsa pe cineva în urmă!”, a transmis Victor Ponta pe pagina sa oficială de Facebook.

Mai mult, premierul și-a amintit de vizita întreprinsă pe 1 martie 2014 la Vatican, ocazie cu care a făcut cunoștință cu Papa Francisc, căruia i-a dăruit la momentul respectiv un tricou semnat de Gheorghe Hagi și o icoană de la Patriarhul Daniel.

„Am avut onoarea să îl cunosc pe Suveranul Pontif în cadrul unei vizite la Vatican în luna martie. Cred că este un om înțelept, cu o capacitate extraordinară de a empatiza și de a înțelege oamenii!”, a scris Ponta.

Papa Francisc a întreprins marți o vizită la instituțiile europene de la Strasbourg și a susţinut un discurs în faţa legislativului european în care a vorbit despre demnitatea umană şi lupta împotriva discriminării. Totodată, Suveranul Pontif a făcut un apel la Uniunea Europeană să îi ajute și să îi primească pe imigranții ilegali care îi iau cu asalt frontierele, astfel încât Marea Mediterană să nu devină un „mare cimitir”.