VICTOR PONTA: Mi se par TICĂLOASE declaraţiile prin care este atacat orice posibil comisar european

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că până la momentul în care preşedintele desemnat al Comisiei Europene, Jean Claude Junker, nu va decide ce portofoliu de comisar european va deţine România şi care este persoana pe care o preferă, nu va face niciun fel de declaraţii şi a calificat ca 'iresponsabile, chiar ticăloase', atacurile la orice posibil comisar al României.

02 sept. 2014, 07:31
VICTOR PONTA: Mi se par TICĂLOASE declaraţiile prin care este atacat orice posibil comisar european

Până la momentul la care preşedintele desemnat, domnul Junker, decide ce portofoliu va acorda României şi, mai departe, care este persoana pe care domnia sa o preferă, eu nu am făcut şi nu voi face niciun fel de declaraţii. Mi se par extrem de iresponsabile, chiar ticăloase declaraţiile din România prin care, deja, este atacat orice posibil comisar european.

Vreau să vă spun că 27 de ţări (ale UE – n.r.), în acest moment, toată lumea, toată clasa politică munceşte împreună pentru a avea un portofoliu cât mai bun. În România, în tradiţia clasică a ultimilor 10 ani, prima preocupare este să îl atacăm pe cel care ar putea fi comisar european. La fel s-a întâmplat, extrem de condamnabil din punctul meu de vedere, atunci când domnul Vosganian putea să ocupe un portofoliu important.

CITEŞTE ŞI CORINA CREŢU a fost ACCEPTATĂ pentru postul de COMISAR EUROPEAN

A fost omorât din România de tot felul de ticăloşi şi am ajuns să avem un portofoliu, să zicem, de mâna a doua, cum a avut domnul Orban. Aceeaşi tactică se încearcă şi acum. Din fericire, însă, am reuşit să ţin negocierile mult timp departe de cei care vor să ne strice aceste negocieri şi interesul nostru naţional şi acuma e un pic târziu să strice ceea ce am negociat’, a declarat premierul Victor Ponta, la întoarcerea la Beijing din vizita efectuată marţi la Tianjin, scrie Agerpres.

Premierul Victor Ponta, însoţit de soţia sa, europarlamentarul social-democrat Daciana Sârbu, şi membri ai delegaţiei oficiale s-au deplasat marţi la Tianjin, unde au vizitat parcul tehnologic şi au avut o întrevedere oficială cu primarul oraşului, Huang Xing Guo.

În partea a doua a zilei Ponta urmează să fie primit de preşedintele R.P. Chineze, Xi Jinping, şi să aibă o întrevedere cu Zhang Dejiang, preşedintele Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare a R.P. Chineze, membru al Comitetului Permanent al Biroului Politic al Comitetului Central al PCC.

CITEŞTE ŞI SCANDAL între Preşedinţie şi Guvern pe COMISARUL EUROPEAN. Ponta: Am propus şi o FEMEIE. Decizia o ia Juncker

CORINA CREŢU a fost acceptată pentru postul de comisar european de către preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, susţin surse guvernamentale citate de România TV. Dacian Cioloş, propus pentru portofoliul agriculturii, a ieşit din cărţi. Corina Creţu ar urma să se ocupe de Politica Regională.