Victor Ponta, despre privatizarea CFR Marfă: Băsescu a dat ordin la DNA şi funcţionarii se tem

Premierul Ponta a declarat, referindu-se la CFR Marfă, că, "după ce preşedintele a dat ordin să fie luaţi toţi de DNA", funcţionarii sunt "temători", în replică Preşedinţia transmiţând că, dacă vreun funcţionar, ministru sau premierul au încălcat legea, "atunci au toate motivele să fie temători".

RomaniaTV.net
13 oct. 2013, 14:40
Victor Ponta, despre privatizarea CFR Marfă: Băsescu a dat ordin la DNA şi funcţionarii se tem

„În mod sigur, doamna ministru şi cei din comisia de privatizare vor anunţa exact ce măsuri au luat”, a spus premierul duminică în Bacău.

Victor Ponta a ţinut să adauge faptul că „în prezent, după ce preşedintele (Traian Băsescu, n.r.) a dat ordin să fie luaţi toţi de DNA, funcţionarii, pe bună dreptate, sunt foarte temători”.

Citeşte şi Bogdan Oprea: Înalţii funcţionari nu se bucură de protecţie în faţa instituţiilor când încalcă legile

Victor Ponta: Guvernul şi-a îndeplinit toate angajamentele privind CFR Marfă

Întrebat despre afirmaţiile formulate de Gruia Stoica, acţionarul majoritar la GFR, că procesul de privatizare nu ar fi respectat normele europene, premierul Ponta a spus că nu cunoaşte detalii. „Nu aş vrea să mă implic în aşa ceva, bănuind că sunt lucruri pe care avocaţii şi consultantul le cunosc, le pot clarifica”, a precizat Victor Ponta.

Citeşte şi Ramona Mănescu cere şefului comisiei de privatizare să transmită luni un punct de vedere privind CFR Marfă

Premierul a mai spus că nu va cere luni explicaţii ministrului Ramona Mănescu în cazul în care câştigătorul licitaţiei nu va depune banii pentru achiziţionarea pachetului de acţiuni câştigat la CFR Marfă. „Mâine sunt la Iaşi la sărbătoarea Sfintei Parascheva şi nu cer explicaţii nimănui”, a subliniat premierul Ponta.

Luni, 14 octombrie, expiră termenul limită stabilit de Ministerul Transporturilor pentru efectuarea plăţii de 170 de milioane de euro pentru achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni la CFR Marfă de către GFR.

Citeşte şi Stoica: Plătim cele 170 de milioane de euro pentru CFR Marfă după avizul Concurenţei