Victor Ponta: Moţiunea nu va trece. Joi vom avea şedinţă de guvern şi sper să vină toţi miniştrii

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat, marți, la Parlament că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu nu va trece și că joi miniștrii vor participa la ședința Executivului.

RomaniaTV.net
20 iun. 2017, 13:59
Victor Ponta: Moţiunea nu va trece. Joi vom avea şedinţă de guvern şi sper să vină toţi miniştrii

„Moțiunea nu va trece și atunci joi avem o ședință normală și eu sunt convins că vin toți miniștrii”, a afirmat Ponta.

El a precizat că a vorbit cu 246 de parlamentari PSD-ALDE, menționând că mai mult de 13 dintre ei nu vor susține moțiunea.

„Cu 246 am vorbit. Mai mult de 13 (n.r. — nu vor susține moțiunea). V-a zis domnul Tăriceanu 17, eu sunt mai optimist decât domnul Tăriceanu”, a precizat Ponta, după ce a fost întrebat cu câți parlamentari a discutat până acum și cine sunt cei care nu susțin moțiunea.

Ponta a adăugat că mai sunt 19 ore până la votul pe moțiune, interval în care se poate ajunge la o soluție „rațională”.

„Le explic tuturor colegilor mei că mai sunt 19 ore în care putem să avem o soluție rațională și după aceea nu se mai poate. Pentru că după aceea ori moțiunea va fi respinsă, ceea ce fără voturile UDMR e clar că va fi respinsă, și atunci avem un Guvern în funcție până în septembrie-octombrie, dar certat cu propriul partid, ori trece moțiunea și atunci totul este la domnul Iohannis, nu mai e nimic la noi”, a susținut Ponta, citat de Agerpres.

Cât privește faptul că parlamentarii PSD-ALDE ar avea voturile pentru căderea Guvernului, Ponta și-a exprimat îndoiala.

„Dacă ar fi avut voturile, nu ar fi făcut această uriașă greșeală cu negocierile de aseară. UDMR a cerut ceea ce cere de 16 ani, nu are nicio vină. Dar întâi au tras cu glonțul de argint că au luat voturile UDMR și după aia, ați văzut, UDMR nu participă și e foarte bine că nu participă, cum nu participă niciun alt partid, ceea ce e normal, că e o bătălie internă în PSD și nu te bagi în bătăliile altora, că nu îți place nici ție să se bage cineva în bătăliile interne”, a spus Ponta.

Ponta a mai precizat că, după moțiune, viitorul PSD va fi „tragic”.