Victor Ponta: Nu l-aş numi niciodată PREMIER pe Băsescu. AŞ DEMISIONA dacă ar câştiga alegerile din 2016 VIDEO

Victor Ponta a declarat, vineri, că nu-l va numi niciodată pe Traian Băsescu premier. Preşedintele PSD a spus că preferă să îşi dea demisia dacă se va ajunge în situaţia ca partidul care va câştiga alegerile parlamentare din 2016 să îl propună pe Băsescu pentru funcţia de şef al Executivului

19 sept. 2014, 10:03
Victor Ponta: Nu l-aş numi niciodată PREMIER pe Băsescu. AŞ DEMISIONA dacă ar câştiga alegerile din 2016 VIDEO

„Am văzut că mulţi vor să fie preşedinţi, nimeni nu vrea să fie prim-ministru. În al doilea rând, actualul preşedinte a spus că nu îl interesează ce se întâmplă în Parlament, el pune prim-ministrul. Eu am criticat atitudinea şi răspunsul nu poate fi decât că dacă ajung preşedinte, voi discuta cu coaliţia de guvernare, iar acea persoană care are sprijin parlamentar va fi desemnată.

Pe Traian Băsescu nu l-aş numi niciodată. Dacă el va câştiga alegerile parlamentare în 2016 cu majoritate absolută, ceea ce ar însemna că e dorinţa poporului, aş demisiona şi preşedintele interimar l-ar numi pe Băsescu. O conducere politică trebuie să reprezinte cât mai mult din sectoarele societăţii, nu va fi lider PSD. Sistemul constituţional românesc, sper să îl schimbăm în 2015, dar e construit în aşa fel încât dacă premierul şi preşedintele ţării lucrează împreună, poţi mişca ţara. Sper să nu mai avem căsnicii din obligaţie. Azi, dacă vrei să mişti ţara în direcţia bună, premierul şi preşedintele trebuie să lucreze”, a spus Victor Ponta la Adevarul Live.

Întrebat dacă Liviu Dragnea este de acord că nu va fi un lider PSD premier, Ponta a răspuns: „Da. E partenerul meu politic din 2010 şi toate deciziile pe care le-am luat, le-am luat împreună. Deocamdată am câştigat toate bătăliile pe care le-am dat împreună„.

CITEŞTE ŞI SONDAJ CSCI. Victor Ponta l-ar învinge pe Klaus Iohannis în turul II al prezidenţialelor cu 57% la 43%