Victor Ponta: Nu-l văd pe Crin prim-ministru, că e de muncă acolo

Prim-ministru Victor Ponta a afirmat, la România TV, că nu l-ar vedea pe Crin Antonescu în postura de şef al Guvernului pentru că postul presupune multă muncă. Ponta a răspuns astfel unei întrebări legate de posibilitatea refacerii USL după alegerile prezidenţiale în formula Ponta-preşedinte, iar Antonescu-premier.

14 apr. 2014, 20:25
Victor Ponta: Nu-l văd pe Crin prim-ministru, că e de muncă acolo

Victor Ponta a evitat din nou să spună clar dacă va candida sau nu pentru postul de preşedinte al României, dar s-a arătat încrezător ca cel care va câştiga va fi candidatul susţinut de PSD. „Sunt sigur că va câştiga indiferent dacă e Călin Popescu-Tăriceanu, Sorin Oprescu sau eu”, a spus Ponta.

Cât priveşte viitorul premier în eventualitatea în care va ajunge la Palatul Cotroceni, Ponta a exclus două nume. „Traian Băsescu este un scenariu de coşmar, iar Crin Antonescu, cu tot respectul, nu vreau să se supere, nu-l văd prim-ministru că e de muncă acolo. E pentru Klaus Johannis…”. Ponta nu a exclus nici un nou mandat de premier pentru Tăriceanu. „A fost un prim-ministru bun, este un om cu multă experienţă şi cu bun simţ. Am cu el o relaţie civilizată de multă vreme”, a apreciat preşedintele PSD.

„Am văzut ce înseamnă funcţia de prim-ministru şi cred că, alături de funcţia de primar general, este ce mai grea din România. Din 10 în 10 minute se întâmplă ceva (…) Cel ce va fi prim-ministru după mine, fie acum sau în 2016, trebuie să îndeplinească două condiţii. Prima este să aibă legitimitate şi sprijin politic. Nu ca Boc care executa ce i se spunea de la Cotroceni. A doua condiţie este să fie dispus să muncească pentru această ţară. Pe domnul Antonescu nu-l văd dispus să muncească în această funcţie”, a mai spus Ponta.