Victor Ponta: Nu s-a pus problema unei remanieri guvernamentale VIDEO

Prim-ministrul Victor Ponta a infirmat, la România TV, speculaţiile din presă legată de iminenţa unei remanieri a Guvernului, afirmând că nu a discutat cu Crin Antonescu acest subiect.

23 ian. 2014, 17:20
Victor Ponta: Nu s-a pus problema unei remanieri guvernamentale VIDEO

Întrebat dacă sunt adevărate zvonurile legate de înlocuirea unor miniştri, Victor Ponta a răspuns: „Nu. Ce a apărut în presă sunt simple invenţii. Nu s-a pus nici un fel de problemă în acest sens”.

Ponta a spus că s-a întâlnit cu Crin Antonescu în joi dimineaţa, dar discuţia a vizat procedura de numire a succesorului lui Radu Stroe la conducerea Ministerului de Interne. „În baza înţelegerii Uniunii Social-Liberale, pentru funcţia de ministru de Interne propunerea aparţine PNL. Ne-am văzut azi dimineaţă şi am fost de acord ca propunerea să nu vină doar din partea preşedintelui PNL, ci a conducerii acestui partid”, a declarat Ponta, referindu-se la şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL din 1 februarie.

În ce priveşte demisia lui Radu Stroe, Victor Ponta a negat că i-ar fi cerut liberalului să facă acest gest. „Nu i-a cerut nimeni demisia (…) Eu am lucrat foarte bine cu toţi miniştrii din cabinet Când am avut nemulţumiri, le-am spus lor, nu în public”, a mai spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul prin care ia act de demisia lui Radu Stroe din funcţia de ministru al Afacerilor Interne, precum şi pe cel prin care se desemnează vicepremierul Gabriel Oprea ministru interimar la MAI.

Radu Stroe, fostul ministrul de Interne, a declarat că şi-a dat demisia în semn de onoare pentru apărarea demnităţii pompierilor IGSU, care în ultimele trei zile au primit acuzaţii nedrepte, deşi ei sunt eroii care salvează vieţi, iar plecarea sa trebuie să reprezinte un fapt de normalitate într-o ţară democratică.

Demisia ministrului de Interne, Radu Stroe, vine în urma tragediei aviatice produse în Munţii Apuseni, soldată cu doi morţi.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici – Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.