VICTOR PONTA, pe Facebook înainte de ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: „Avem nevoie de alt tip de preşedinte”

Victor Ponta, candidatul Alianței PSD-UNPR-PC la alegerile prezidențiale, le-a transmis românilor, vineri seară, pe Facebook, să voteze pe 2 noiembrie, promițând că va fi un președinte "total diferit de Traian Băsescu", informează Agerpres.

01 nov. 2014, 07:35
VICTOR PONTA, pe Facebook înainte de ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: „Avem nevoie de alt tip de preşedinte”

VICTOR PONTA, mesaj pe Facebook înainte de ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: „Avem nevoie de un alt model de președinte, nu de un continuator al lui Băsescu, cu ideile lui Băsescu și cu oamenii lui Băsescu. Veniți la vot pe 2 noiembrie și votați cu gândul la viitorul pe care vi-l doriți într-o Românie Puternică!”, a scris prim-ministrul pe rețeaua de socializare.

Victor Ponta a susținut că momentul în care ne aflăm este unul „extrem de important” și a argumentat că este suficient de experimentat pentru a deveni președinte.

„Am doar 42 de ani, însă experiență cât pentru 10 vieți; viața mea din ultimii aproape 20 de ani a fost în slujba acestei țări. Am parcurs toate etapele împreună cu voi, mândru că sunt român și încrezător în valorile autentice ale țării noastre. Am reușit, împreună cu voi, și vă mulțumesc pentru asta, să facem o schimbare importantă în urmă cu 2 ani și jumătate. Mai rămâne un pas. De aceea am mare nevoie de sprijinul vostru, al fiecăruia dintre voi!”, a postat prim-ministrul.

Victor Ponta a reafirmat că după alegeri își dorește să facă „pace în România iar președintele și Guvernul să lucreze împreună pentru un proiect care să aducă bunăstare pentru toți românii”.

„Prea mult timp ne-am împărțit între mai multe Românii — a celor bogați și a celor săraci, a celor de la oraș și a celor de la sate, a celor bătrâni și a celor tineri, a celor de peste și de dincoace de Carpați. Nu suntem mai multe Românii! Suntem o singură Românie și putem crește doar dacă suntem uniți, dacă ne ajutăm unii pe ceilalți, dacă politicienii îi reprezintă și pe cei care nu îi susțin”, a mai scris Ponta pe Facebook.

Potrivit unui studiu realizat de Zelist Monitor la solicitarea AGERPRES, Victor Ponta este candidatul la preşedinţie cu cea mai mare vizibilitate pe Internet. Puteţi citi ştirea aici.
 
Zelist Monitor a realizat şi un studiu care arată mediile în care s-a vorbit cel mai mult despre candidaţii la preşedinţie în social media, după cum puteţi vedea în imaginile următoare:
 

 
FACEBOOK
 
86,6% dintre cei 7.200.000 de români de pe Facebook (conform Facebrands) au drept de vot, aproximativ o treime din numărul total al românilor care sunt aşteptaţi la urne să îşi aleagă noul preşedinte în acest an. Peste 1.540.000 dintre like-urile oferite  pe Facebook de către utilizatorii din România au fost acordate celor 14 candidaţi la preşedinţie.
 
 
 
Victor Ponta are cele mai multe like-uri pe Facebook –  aproape640.000 de fani în acest moment. Cei mai activi sunt însă din Bucureşti şi au vârsta cuprinsă între 18-24 de ani. Pagina are branding special, iar multe dintre postările sale sunt sponsorizate pentru ca mesajul candidatului la preşedinţie să ajungă la cât mai mulţi susţinători.
 
Klaus Iohannis are peste 419.500 de fani, dintre care cei mai activi sunt bucureştenii cu vârsta cuprinsă între 18-34 de ani. 
 
Pagina Elenei Udrea are aproape 254.000 like-uri, iar cele mai multe aprecieri şi distribuiri le au postările cu fotografii din campanie, primite în special de la cei mai activi susţinători: bucureştenii între 25-34 de ani.
 
Monica Macovei are una dintre cele mai interactive pagini pe Facebook. Are trei aplicaţii cu ajutorul cărora susţinătorii îşi pot personaliza coverul şi fotografia de la profil şi o altă aplicaţie prin care candidata la preşedinţie răspunde la întrebările celor peste 105.000 de utilizatori care i-au dat like. Dintre ei, cei mai activi sunt bucureştenii, cu vârsta între 25 şi 34 de ani.
 
Corneliu Vadim Tudor are aproape 83.000 de like-uri, iar cei mai activi sunt tot bucureştenii între 25-34 de ani.
 
Călin Popescu Tăriceanu are aproape 22.000 de aprecieri, cei mai activi fani fiind bucureştenii cu vârsta între 25 şi 44 de ani.
 
Kelemen Hunor are peste 12.000 de like-uri şi este susţinut activ de tinerii clujeni între 18 şi 25 de ani cărora li se adresează în limba maghiară.
 
Pe pagina lui William Brânză se regăsesc peste 6.000 de like-uri, iar cei mai activi susţinători au vârsta între 35 – 44 de ani şi sunt din Bucureşti.
 
Dan Diaconescu are mai multe pagini de Facebook, unele fiind făcute chiar de către susţinătorii lui. Cea pe care comunică însă în mod oficial are peste 5.000 de susţinători, iar cei mai activi au vârsta cuprinsă între 35 şi 44 de ani şi sunt din Bucureşti.
 
Teodor Meleşcanu are peste 5.000 de aprecieri pe Facebook, iar cei mai activi fani sunt tinerii cu vârsta între  18-34 din Bucureşti.
 
Szilágyi Zsolt are peste 4.000 de like-uri la pagina în limba maghiară. Cei mai activi sunt clujenii cu vârsta între 35-44 şi 55-64.
 
Gheorghe Funar are 615 de susţinători pe Facebook, iar cei mai activi sunt din Bucureşti şi au între 25 şi 34 de ani. 
 
Constantin Rotaru are 170 de like-uri, iar dintre aceştia cei mai activi sunt bucureştenii între 45 şi 54 de ani.
 
Mirel Mircea Amariţei este candidatul a cărui pagină de Facebook are doar 91 de like-uri, iar cei mai activi au vârsta între 35-44 de ani şi locuiesc în Bucureşti.
 
O informaţie interesantă este că mulţi dintre candidaţii la preşedinţie îşi împart fanii pe Facebook.