Victor Ponta, calcule pe Facebook pentru Noul Cod Fiscal

Premierul Victor Ponta spune că, din date preliminare pe care le-a primit de la ANAF, încasările din TVA operațiuni interne pentru luna iunie 2015 au fost de 5,067 miliarde de lei, el adăugând că, deși se previziona de către diverși "analiști" că va exista un impact negativ important la buget, încasările sunt cu 60 milioane de lei în plus față de aceeași lună din 2014.

30 iul. 2015, 15:41
Victor Ponta, calcule pe Facebook pentru Noul Cod Fiscal

„O cifră de ultimă oră foarte importantă — am primit de la ANAF datele preliminare privind încasările din TVA operațiuni interne pentru luna iunie 2015 — 5,067 miliarde RON! Este prima lună în care TVA la alimente și servicii alimentare a scăzut drastic de la 24 la 9%. Deși se previziona de diverși ‘analiști’ că vom avea un impact negativ important la buget, încasările sunt cu 60 milioane de RON în plus față de aceeași lună din 2014! (5 miliarde RON). Pe primele șase luni din 2015 încasările bugetare din CAS (reduse cu 5% de la 1 octombrie 2014) sunt mai mari decât în primele șase luni din 2014!”, a scris premierul, joi, pe Facebook.

Ponta adaugă și o concluzie „bazată pe datele concrete, nu pe ‘opinii’ din burtă”: „cu taxe mai mici și ANAF mai eficient avem dezvoltare economică competitivă, locuri de muncă și prețuri mai mici! Sunt convins că Parlamentul la sesiunea extraordinară din august va sprijini aceste obiective!”.