Victor Ponta pleacă de miercuri în concediu. Gabriel Oprea îi preia atribuţiile la Guvern

Premierul Victor Ponta intră de miercuri în concediu. Atribuţiile sale vor fi preluate de vicepremierul Gabriel Oprea, informează România TV.

RomaniaTV.net
28 iul. 2015, 12:15
Victor Ponta pleacă de miercuri în concediu. Gabriel Oprea îi preia atribuţiile la Guvern

Premierul Victor Ponta va pleca miercuri diminineaţă în vacanţă cu familia. Premierul va merge în străinătate, dar nu în Turcia, cum se spunea.

În perioada 29 iulie – 16 august, cât va lipsi Ponta, vicepremierul Gabriel Oprea, care anunţase încă de luni la şedinţa Coaliţiei că nu-şi ia vacanţă, va conduce Guvernul.

„Prim-ministrul va intra în concediu pe 1 august şi va reveni pe 17 august. În această perioadă, el îl va delega pe vicepremierul Gabriel Oprea să îl înlocuiască la conducerea Executivului„, au declarat surse oficiale, citate de Mediafax.

Întrebate de ce Victor Ponta nu îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis aprobarea unui alt interimat pentru Gabriel Oprea, sursele au precizat că în situaţia de faţă nu se impune.

„În această perioadă nu au loc şedinţe ale Executivului, guvernul fiind în vacanţă, şi de aceea nu este nevoie să fie numit un premier interimar, singura formă legală care îi conferă demnitarului respectiv, în absenţa premierului desemnat, dreptul de a convoca şi de a conduce şedinţe de guvern. O delegare a competenţelor este suficientă pentru această perioadă de vacanţă”, au mai spus sursele citate.

Premierul Victor Ponta a precizat, săptămâna trecută, la România TV că este posibil să plece în Turcia pentru câteva zile, pentru o nouă intervenţie chirurgicală la genunchi, situaţie în care Gabriel Oprea va fi, din nou, premier interimar.

„E foarte posibil să mai fac încă o operaţie la genunchi. Nu e aşa de grav ca data trecută. E ceva ce nu s-a reuşit data trecută”, a spus premierul.

Premierul Victor Ponta a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng, şi s-a întors în ţară la 8 iulie. În această perioadă, Gabriel Oprea a fost numit prim-ministru interimar.