Victor Ponta: Prefectul de Galaţi va fi demis oficial marţi VIDEO

Prim-ministrul Victor Ponta a anunţat că oficializarea deciziei de demitere din funcţie a prefectului de Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu, va fi făcută marţi în şedinţa de Guvern.

15 nov. 2013, 15:37
Victor Ponta: Prefectul de Galaţi va fi demis oficial marţi VIDEO

„Am vorbit cu ministrul Radu Stroe în cursul dimineţii despre prefectul de Galaţi. Confom legii, decizia trebuie luată în şedinţă de Guvern. Vom avea marţi şedinţă. Nu ştiu dacă omul e vinovat sau nu, dar nu dorim ca activitatea prefecturii să fie perturbată. De altfel, subprefectul a preluat deja atribuţiile de prefect”, a spus Victor Ponta, aflat vineri la Bruxelles.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a semnat vineri propunerea de eliberare din funcţia de prefect al judeţului Galaţi a lui Emanoil Cătălin Bocăneanu, reţinut de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, şantaj, instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi abuz în serviciu.

Propunerea de eliberare din funcţie a fost transmisă Secretariatului General al Guvernului, Hotărârea de Guvern urmând să fie adoptată în prima şedinţă a Executivului, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Conducerea instituţiei va fi asigurată de subprefectul Gabriel Aurelian Panaitescu, până la numirea unui nou prefect, a precizat MAI.

Prefectul judeţului Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu, a fost reţinut vineri, fiind acuzat de trafic de influenţă, şantaj, instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Procurorii îl acuză pe Bocăneanu că „s-a implicat activ”, cu ocazia concursului desfăşurat, în luna august, pentru ocuparea funcţiei de inspector şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, în calitate de membru al comisiei, în sprijinirea unui candidat, pentru ca acesta să fie declarat câştigător, primind în schimb alimente şi băuturi.