Victor Ponta: Preşedintele poate fi suspendat şi cu o zi înainte de încheierea mandatului VIDEO

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, la România TV, că preşedintele Traian Băsescu riscă să fie suspendat dacă nu va respecta o eventuală decizie a Curţii Constituţionale prin care să-i fie interzisă implicarea pe viitor în campania electorală.

12 mai 2014, 18:34
Victor Ponta: Preşedintele poate fi suspendat şi cu o zi înainte de încheierea mandatului VIDEO

„Dacă CCR va decide că preşedintele nu are voie să fie implicat în campania electorală, ceea ce cred că va fi o decizie bună mai ales pe viitor pentru că nu mai vreau să văd preşedinţi cu treninguri şi tricouri, iar Băsescu va continua să facă campanie, orice om care greşeşte va plăti. Şi eu militez pentru libertăţi cu condiţia să respecte funcţia pe care poporul ţi-o acordă. Judecătorii au voie să voteze, dar nu au voie să intre în sală cu tricouri. Militarii şi prefecţii la fel, cu atât mai mult preşedintele României. Mi-e greu să mi-l imaginez pe preşedintele Germaniei sau al Italiei, care au fost aleşi politic, mergând prin ţară în campanie electorală. Nici măcar François Hollande care e un fel de şef al guvernului în Franţa nu face lucrul acesta”, a afirmat Victor Ponta.

„Preşedintele trebuie sancţionat”, a spus Ponta adăugând că Băsescu riscă să fie suspendat chiar şi cu o zi înainte să-şi termine mandatul de preşedinte.

Prim-ministrul a afirmat că în cazul în care o a treia suspendare va urma după încălcarea unei decizii a CCR de către şeful statului, sprijinul politic extern faţă de Traian Băsescu va fi foarte redus. „Poate să ţipe Parlamentul European cât vrea, dar sunt convins că de această dată dacă, mai ales dacă există o decizie a CCR, nu îl mai sprijină nimeni. S-ar putea să i se spună să se potolească, aşa cum a fost când nu voia să învestească noul guvern, dar s-a potolit”, a spus Ponta.

Prezent în aceeaşi emisiune la România TV, vicepremierul Liviu Dragnea a apreciat că preşedintele Băsescu îşi doreşte chiar să fie suspendat pentru a avea motive să intre în campanie electorală pentru PMP. „Traian Băsescu forţează suspendarea, încearcă orice să iasă în evidenţă. Caută un motiv serios să meargă peste tot, să facă campanie partidului-poşetă al doamnei Udrea. Dacă e suspendat, face şi mitinguri de susţinere apoi”, a comentat Liviu Dragnea.