VICTOR PONTA, prima reacţie după ce sora sa a fost chemată la DNA VIDEO

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, joi dimineaţa, cum comentează faptul că sora sa, Alexandra Herţanu, a fost chemată la audieri la DNA în dosarul în care este cercetat în arest soţul ei, Iulian Herţanu, sub acuzaţia de deturnare de fonduri europene şi evaziune fiscală.

26 feb. 2015, 08:19
VICTOR PONTA, prima reacţie după ce sora sa a fost chemată la DNA VIDEO

„Hai , mă, chiar sunteti seriosi? Am venit să vedem un spital, voi tot cu ale voastre?”, a fost răspunsul lui Victor Ponta.

Şeful Guvernului a venit joi dimineaţa la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”, unde este inaugurat Blocul operator al Secţiei Clinice Oftalmologie.

La plecare, premierul a refuzat să comenteze faptul că sora sa a fost audiată la DNA.

În ceea ce priveşte informaţiile potrivit cărora şi mama sa a fost chemată de procurori la audieri, Ponta le-a spus jurnaliştilor: „De unde ştiţi aşa ceva? Nu vă mai luaţi după surse”.

Sora premierului Victor Ponta, Alexandra Herţanu, a ajuns joi dimineaţă la sediul DNA Ploieşti. Sora primului-ministru este audiată de procurori, ca martor, în dosarul în care este cercetat în arest soţul ei, Iulian Herţanu, sub acuzaţia de deturnare de fonduri europene şi evaziune fiscală.

CITEŞTE ŞI Sora premierului Victor Ponta, audiată la DNA Ploieşti în dosarul soţului ei, Iulian Herţanu

Alexandra Herţanu a ajuns la sediul DNA Ploieşti în jurul orei 09.00 şi a intrat în sediul instituţiei fără a face declaraţii.

Tot joi, la DNA Ploieşti a venit şi fostul prefect al judeţului Prahova Radu Oprea, în prezent senator PSD, acesta declarând că a fost citat ca martor.

Audierile de la DNA Ploieşti au loc în dosarul în care Iulian Herţanu, cumnatul premierului Victor Ponta, este arestat preventiv alături de omul de afaceri Vladimir Ciorbă.

În acelaşi dosar au fost puşi sub control judiciar deputatul Sebastian Ghiță şi deputatul PSD Vlad Cosma sub aspectul săvârșirii infracțiunii de sprijinire a unui grup infracțional organizat, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, pentru săvârșirea infracțiunii de sprijinire a unui grup infracțional organizat și pentru folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii, pentru sine sau pentru alții, de bani, bunuri sau foloase necuvenite, directorul de producţie al Hidro Prahova, Virgiliu Iuliu Roman, precum şi omul de afaceri Liviu Munteanu.