Victor Ponta, PRIMA REACŢIE în războiul gazelor cu Rusia VIDEO

Premierul Victor Ponta a dat asigurări, vineri, că România are suficiente rezerve de gaze, dar a subliniat faptul că ţara noastră trebuie să îşi exploateze propriile zăcăminte de gaze pentru a nu mai depinde de compania rusă Gazprom.

12 sept. 2014, 13:49
Victor Ponta, PRIMA REACŢIE în războiul gazelor cu Rusia VIDEO

‘Reducerea cu 5% a livrărilor de gaze dinspre Rusia nu afectează, în acest moment, în niciun fel consumul, nici industrial, nici casnic. Avem rezerve suficiente, dar este un bun prilej ca să înţelegem că independenţa noastră energetică ca ţară – mai pe româneşte, să nu mai depindem niciodată de Gazprom – este lucrul cel mai important. Pentru asta, păstrând absolut toate standardele de protecţie a mediului, trebui însă să ne exploatăm gazele pe care le avem atât în Marea Neagră, cât şi pe teritoriul României. Este obligaţia mea şi a tuturor oamenilor politici responsabili să explicăm, chiar dacă uneori suntem impopulari (…) că pentru România este esenţial să ne folosim resursele noastre de gaze în aşa fel încât în viitor, când se mai supără Gazprom, să nu mai fie o ştire că au oprit livrările, pentru că nu avem nevoie’, a spus Victor Ponta, la Sibiu, într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi Livrările de gaze din Rusia către România au fost reduse cu 5% FĂRĂ EXPLICAŢII

Livrările de gaze din Federaţia Rusă către România au fost reduse vineri cu 5% faţă de ceea ce era planificat, fără ca partea română să fi primit vreo motivaţie din partea ruşilor, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

‘Fluxurile de gaze prognozate a fi livrate din Federaţia Rusă către România s-au redus astăzi (vineri – n.r.) cu 5% faţă de ceea ce era planificat. Este vorba de cantităţi mici. Nu am fost oficial informaţi oficial în legătură cu motivul acestei reduceri’, a spus Nicolescu.

Citeşte şi Cum va fi AFECTATĂ România de decizia Rusiei de a reduce livrările de gaze. Precizările ministrului Energiei

Într-o intervenţie la România TV, ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, a dat asigurări populaţiei că în această iarnă nu vor exista probleme cu alimentarea cu gaze, indiferent de evoluţiile din regiune.