Victor Ponta propune un model diferit de preşedinte. Sloganul său: Schimbare până la capăt

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, propune românilor 'un model diferit de lider şi de preşedinte', dorindu-şi să fie un 'garant al corectitudinii' şi un 'preşedinte util României şi cetăţenilor ei', conform unui material electoral distribuit social-democraţilor prezenţi la Consiliul Naţional al PSD de la Craiova.

29 iul. 2014, 17:33
Victor Ponta propune un model diferit de preşedinte. Sloganul său: Schimbare până la capăt

Victor Ponta a solicitat sprijinul colegilor săi din PSD pentru a candida la alegerile prezidenţiale din toamnă, iar în sprijinul proiectului său a prezentat social-democraţilor un document în care se arată că „o schimbare până la capăt” nu înseamnă doar dispariţia lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte, ci mai ales „curajul de a schimba tot ce a mers rău în aceşti zece ani”.

„Acum doi ani, pe 29 iulie, 7,4 milioane de români au decis oprirea regimului Băsescu. (…) Dar, deşi cetăţenii i-au spus în toate formele că nu-l mai vor, Traian Băsescu este acum mai aproape ca niciodată de o revenire la putere – direct şi prin intermediari. Tuturor celor care s-au săturat de Băsescu, dar şi celor care s-au săturat de scandal, de războaie politice şi de umilinţe, le spun că există o soluţie, o Românie schimbată în bine”, spune Ponta, potrivit documentului citat.

Liderul social-democrat subliniază că schimbarea până la capăt este drumul către o Românie puternică – ‘o ţară liniştită, dezvoltată şi respectată în exterior’.

Victor Ponta adaugă că, în calitatea sa de premier, a făcut tot posibilul pentru a relansa economia şi a accelera dezvoltarea ţării, însă, ca preşedinte îşi doreşte ‘să clădim un stat puternic, capabil să ofere un viitor clar generaţiilor viitoare, să creeze şanse concrete tinerilor, să dezvolte mediul rural, să sprijine generaţiile vârstnice şi grupurile vulnerabile’.

Totodată, liderul PSD subliniază faptul că românii trebuie să se reobişnuiască să se simtă mândri de România, ‘după ani în care ni s-a spus că suntem ultimii şi nu putem mai mult’.

‘Avem campioni în multe domenii, de la sport până la olimpiade şcolare internaţionale, avem artişti, cercetători, medici remarcabili. Ca preşedinte vreau să folosesc toate aceste valori pentru a face România cunoscută prin performanţă, reuşită şi tradiţii’, afirmă Ponta, potrivit aceluiaşi document.

Pe plan economic, Victor Ponta este de părere că trebuie urmate două direcţii – să fie asigurată prosperitatea românilor prin folosirea şanselor oferite de apartenenţa la UE şi, totodată, să fie conferit sprijin categoriilor vulnerabile (cei aflaţi în risc de sărăcie, cei din mediul rural).

‘Eforturile noastre de a dinamiza economia au avut rezultate şi suntem pe drumul cel bun, tot mai mulţi investitori au încredere în economia României. (…) Din prima zi la guvernare, am făcut reparaţii pentru cei afectaţi de măsurile nedrepte de austeritate impuse de Traian Băsescu prin care povara crizei a fost pusă pe umerii celor săraci, ai pensionarilor, ai bugetarilor, oricum plătiţi insuficient. Niciodată nu trebuie să mai fie sacrificaţi cetăţenii’, declară premierul.

Victor Ponta adaugă că este credinţa sa personală faptul că ‘inegalitatea în societatea românească trebuie redusă prin măsuri bine gândite în anii următori’ şi că mai multe fonduri vor trebui direcţionate pentru a asigura românilor spitale şi şcoli mai multe, mai moderne şi mai bine utilate.

De asemenea, crearea de locuri de muncă este ‘vitală’ pentru români, însă ‘avem nevoie de reducerea CAS pentru ca firmele să aibă la dispoziţie bani mai mulţi ca să facă noi angajări’.

‘Acesta este statul social şi statul puternic pe care trebuie să-l construim’, întăreşte Victor Ponta.

Liderul PSD subliniază şi faptul că, începând cu anul 2012, România ‘a intrat pe un drum nou’ şi în ce priveşte absorbţia de fonduri europene.

‘Am rupt barierele care blocaseră înainte absorbţia de fonduri europene şi am încurajat puternic domenii în care putem performa foarte bine ca ţară. Cred că prin accent pe dezvoltarea agriculturii, prin locuri de muncă pentru tineri, prin impulsionarea exporturilor, prin întărirea independenţei energetice putem deveni nu doar unul dintre statele dezvoltate ale UE, dar şi un model de stimulare a creşterii economice’, declară Ponta, potrivit documentului amintit.

Citeşte şi Victor Ponta, CANDIDAT OFICIAL pentru Cotroceni: Vreau să fiu preşedintele românilor, nu un nume pe un birou

În ce priveşte domeniul Justiţiei, premierul Victor Ponta spune că îşi doreşte ‘dreptate până la capăt’.

‘Vreau să-i pedepsim pe cei vinovaţi, pe cei care au făcut rău României. Corupţia, clanurile, jaful din banii publici trebuie stopate. Justiţia trebuie ajutată să fie independentă de politică, pentru a funcţiona cu adevărat liber şi eficient. Pentru a duce schimbarea până la capăt, regimul Băsescu nu trebuie să revină la conducerea ţării, Traian Băsescu nu trebuie să mai controleze mecanismele de putere’, afirmă liderul social-democrat.

În domeniul politicii externe, Victor Ponta explică faptul că o atenţie sporită trebuie acordată întăririi şi consolidării parteneriatului strategic cu SUA, inclusiv prin scutul anti-rachetă şi cooperarea de la baza Mihail Kogălniceanu, măririi bugetului Ministerului de Interne, îndeplinirii angajamentelor României pe fronturile de operaţiuni din Afganistan, dar şi pentru asigurarea securităţii naţionale şi sprijinirii Republicii Moldova.

‘În 2018, România modernă va împlini 100 de ani. În 2019, ţara noastră va deţine preşedinţia UE. Sunt momente importante de trecut şi viitor, care ne dau şansa de a arăta lumii cine suntem cu adevărat. (…) Proiectul meu pentru viitorul nostru ca naţiune este România Puternică’, încheie Ponta, potrivit materialului citat.