Victor Ponta, replică pentru Băsescu: Apelul său la demisie, RIDICOL şi TICĂLOS

Victor Ponta a catalogat drept "ridicol şi ticălos" apelul prin care Traian Băsescu i-a cerut să demisioneze din fruntea Guvernuui, după ce DNA l-a informat că este suspect în dosarul lui Dan Şova.

07 iun. 2015, 09:49
Victor Ponta, replică pentru Băsescu: Apelul său la demisie, RIDICOL şi TICĂLOS

Victor Ponta s-a arătat iritat de faptul că Traian Băsescu i-a cerut demisia şi i-a atras atenţia fostului preşedinte că este inconsecvent în ceea ce priveşte părerea sa despre procurori, în funcţie de situaţia Elenei Udrea.

„Mai ridicol și mai ticălos decât apelul făcut de Traian Băsescu la demisia mea… un președinte care 10 ani s-a ascuns de dosare penale în spatele funcției de președinte, un fost președinte care când este anchetată Elena Udrea constată ce abuzuri comit procurorii și SRI-ul, dar, dacă sunt anchetat eu și Elena Udrea este acasă, îi iubește din nou pe procurori și pe cei de la SRI sau își trimit oameni în stradă ca să protesteze… Putem să trimitem și noi oameni în stradă, dar eu cred că o democrație nu se rezolvă în stradă, prin forță, o democrație funcționează prin mecanismele sale care sunt prevăzute în Constituție”, a afirmat Ponta.

Ponta cere mai puţină ipocrizie: Iohannis a candidat şi a fost ales preşedinte fiind trimis în judecată

Traian Băsescu a postat pe Facebook un mesaj în care îi cere premierului Victor Ponta să demisioneze de la conducerea Guvernului.

Bună ziua Viorel,
Dacă vrei să nu faci mai mult rău decît ai făcut țării din 2012 și pînă acum, fă te rog un lucru simplu: PLEACĂ ACUM !
Fiecare minut pe care îl petreci în fruntea guvernului este un dezastru pentru credibilitatea Romaniei. Deci, încă o dată, PLEACĂ, PLEACĂ ACUM !
Iar dacă tu nu știi că țara este mai presus de interesele tale, vei învăța acest lucru, dar din păcate pe spinarea românilor. Ascultă te rog pe unul mai bătrîn ca tine, PLEACĂ ACUM !„, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

DNA a anunțat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în dosarul de corupție de la companiile energetice Turceni și Rovinari privind încheierea unor contracte de asistență juridică.

Premierul Victor Ponta, URMĂRIT PENAL de DNA: „Am calitatea de suspect în dosarul lui Dan Şova”

În aceeași cauză, procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale față de Victor Ponta și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată, fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru.

„Prin urmare, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al DNA inițiază procedura de sesizare a Camerei Deputaților, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale față Ponta Victor-Viorel, deputat, care în perioada în care se presupune că a săvârșit infracțiunile de conflict de interese a îndeplinit funcția de prim-ministru”, se arată într-un comunicat al DNA.

Klaus Iohannis: Solicit demisia premierului. Victor Ponta: Doar Parlamentul poate să mă demită

Ca urmare a începerii urmăririi penale, preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului Victor Ponta să demisioneze. În replică, Victor Ponta a postat pe Facebook un mesaj în care lasă de înţeles că nu demiosionează. 

„Am fost numit în funcţie de Parlamentul României şi doar Parlamentul poate să mă demită”, a scris Ponta.