Victor Ponta, replică pentru Mihalache: „Cine? Al doilea preşedinte? Nu e el aşa rău cum pare la televizor”

Victor Ponta i-a dat replica şefului Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, după ce acesta a declarat că este greu de colaborat cu un premier trimis în judecată. 

30 sept. 2015, 13:01
Victor Ponta, replică pentru Mihalache: „Cine? Al doilea preşedinte? Nu e el aşa rău cum pare la televizor”

Victor Ponta a fost întrebat cum comentează declaraţiile şefului Cancelariei prezidenţiale, Dan Mihalache.

Care cancelarie? Cine? Al doilea presedinte? Ne intelegem si cu domnul Mihalache, nu e el asa rau cum pare la televizor”, a spus ironic Ponta. 

Premierul a adăugat că va colabora în continuare instituţional cu preşedintele Klaus Iohannis.

„Trebuie sa colaboram institutional, trebuie să punem în practică deciziile europene… Dincolo de orice probleme personale, da, suntem obligati sa colaboram si eu voi colabora, a spus Ponta.

CITEŞTE ŞI  Dan Mihalache, reacţie după respingerea moţiunii: E foarte GREU de colaborat cu un premier trimis în judecată

Dan Mihalache a declarat, marţi,  după ce a câzut moţiunea de cenzură că e foarte greu de colaborat cu un premier trimis în judecată

„Din punctul nostru de vedere, Opoziția și-a exercitat dreptul constituțional de a depune o moțiune de cenzură în această sesiune. Din acest moment, cel puțin pentru această sesiune, este răspunderea PSD și a coaliției de guvernare de a decide cât mai prelungește această criză pe care de la distanță o percep mai bine în ce privește consecințele ei asupra imaginii României. Este răspunderea PSD și a coaliției în momentul de față„, a spus Mihalache cu privire la respingerea moțiunii de cenzură, potrivit Agerpres

El a susținut că Administrația Prezidențială colaborează cu Guvernul, conform Constituției și legii.

„Colaborăm în parametrii Constituției și a legii, dar există o evidentă problemă pe care doar PSD se face că nu o vede”, a afirmat Dan Mihalache.

Întrebat cu privire la declarațiile premierului Victor Ponta care a susținut că relațiile pe care le are cu președintele României, Klaus Iohannis, nu funcționează așa cum trebuie și așa cum și-ar dori, Mihalache a răspuns: „Este foarte greu de colaborat cu un prim-ministru trimis în judecată”.

Consilierul prezidențial Dan Mihalache face parte din delegația care îl însoțește pe președintele Klaus Iohannis în vizita pe care o efectuează în SUA, cu ocazia summitului ONU.

Moțiunea de cenzură „Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”, inițiată de liberali, a fost respinsă marți în ședința de plen a Parlamentului.